Paralímpics

Ricardo Ten i Sergio Garrote aconsegueixen l’or en la crono de París

Ricardo Ten i Sergio Garrote aconsegueixen l’or en la crono de París

RFEC - Archivo

1
Es llegeix en minuts
ALBERT BRIVA

Doblet d’or en la contrarellotge masculina en els Jocs Paralímpics de París per elevar Espanya fins als set ors i un Top 10 històric al medaller. Ricardo Ten i Sergio Garrote van volar en les seves respectives categories, i van aconseguir dues medalles d’or que recompensen els seus esforços i les seves carreres.

Ricardo va ser el primer medallista espanyol a París amb el seu bronze en persecució al velòdrom, però el seu objectiu en terres franceses era un altre de totalment diferent. Va completar la seva actuació en pista amb la plata per equips, malgrat que tenia el cap posat des del primer dia de competició en els carrers de Clichy-sous-Bois.

Palmarès envejable

L’or en la contrarellotge era pel que estava treballant des de feia mesos i el somni pel qual s’aixecava un dia rere l’altre del llit per entrenar-se i preparar-se. Un or per tancar un cicle paralímpic històric, amb set Jocs i un palmarès envejable, que a partir d’ara comptarà amb el preuat or que tant anhelava.

Notícies relacionades

Ricardo Ten va volar en la prova de la contrarellotge en la seva categoria C1 mostrant una fermesa i un control de la situació absoluts. Des del primer sector va voler mostrar que no hi hauria batalla per la medalla d’or i ja es va desmarcar en el primer pas cronometrat. Decidit de principi a final va parar el rellotge en 20:39.53, avantatjant en 38 segons l’alemany Michael Teuber, plata, i en gairebé 40 el polonès. Una bestialitat per asseure’s per fi al tron que tant anhelava.

Per la seva banda, Sergio Garrote va revalidar la corona aconseguida a Tòquio en la modalitat en handbike H2. Segons Jocs i segon or després de traçar un circuit perfecte i sense errors. Va parar el crono en 24:33.71, avantatjant en més de 45 segons l’italià Luca Mazzone i el francès Jouanny. Va alçar els braços amb l’emoció del que se sap història, el seu és l’or de la fe, la perseverança i el treball.

Temes:

París