Atletisme

L’atleta Rebbeca Cheptegei mor cremada viva pel seu nòvio

La parella de la maratoniana ugandesa, de 33 anys i olímpica a París, li va calar foc després de ruixar-la amb gasolina diumenge passat.

L’atleta Rebbeca Cheptegei mor cremada viva pel seu nòvio
1
Es llegeix en minuts
efe

L’atleta ugandesa Rebecca Cheptegei, que va participar a la marató dels Jocs Olímpics de París, va morir a l’hospital de Kenya en el qual va ingressar després d’haver sigut ruixada amb gasolina i presa foc presumptament pel seu nòvio, va informar ahir el centre mèdic.

"Desafortunadament, la vam perdre després que tots els seus òrgans fallessin la nit passada", va afirmar Owen Menach, director interí de l’Hospital Universitari i de Referència Moi d’Eldoret, a l’oest de Kenya. La Federació d’Atletisme d’Uganda també va confirmar la defunció de l’esportista, de 33 anys.

El succés es va produir diumenge al comtat kenyà de TransNzoia, des d’on l’atleta va ser traslladada d’urgència a l’esmentat hospital amb cremades al 80% del seu cos. El presumpte agressor, Dickson Ndiema Marangach, també va patir cremades greus al 30% del seu cos i es troba ingressat al mateix hospital d’Eldoret.

Notícies relacionades

Marangach es va colar a la casa de Cheptegei amb un bidó de cinc litres ple de gasolina, segons la policia. L’atleta havia anat a l’església amb els seus fills i, quan va tornar, l’home li va llançar el combustible i li va calar foc.

Els pares de la corredora van indicar que la seva filla, resident a Uganda, havia comprat un terreny al comtat kenyà i hi havia construït una casa on s’allotjava durant els seus entrenaments. Cheptegei va morir després que dimecres el Govern de Kenya anunciés plans per poder traslladar-la a Nairobi perquè rebés tractament mèdic especialitzat donat el seu estat crític.