PARALÍMPICS

Històric bronze per al doble espanyol de tennis en cadira de rodes

Martín de la Puente y Daniel Caverzaschi celebran su bronce en tenis en los Juegos Paralímpicos de París.

Martín de la Puente y Daniel Caverzaschi celebran su bronce en tenis en los Juegos Paralímpicos de París. / Efe

1
Es llegeix en minuts
ALBERT BRIVA

Història del tennis espanyol. I, és clar, havia de tenir com a escenari Roland Garros. El gallec Martín de la Puente i el madrileny Daniel Caverzaschi van sumar la primera medalla en uns Jocs Paralímpics de tennis en cadira de rodes després d’un partit èpic contra els francesos Houdet i Cattaneo que es va decidir en el super tie-break (4-6, 6-4- 10-5). De menys a més fins acabar tocant el cel amb un nivell de joc suprem. El doble format per Daniel i Martín, que avui també lluitarà per la medalla de bronze en el torneig individual, quedaran per sempre en la història del tennis espanyol en cadira de rodes.

El joc decisiu va començar molt bé amb un drive immillorable de Martín. A partir d’allà, els errors es van anar succeint a una banda i a l’altra de la pista. Del 4-2 al 4-4 i, un altre cop, màxima igualtat.

Van treure el seu millor nivell de joc tant Daniel com Martín i, amb punts espectaculars, van acabar per destrossar les il·lusions de Houdet, Cattaneo i dels milers de francesos que s’anaven fent cada vegada més petits a les grades.

Bronze en judo

La judoka Marta Arce va aconseguir també ahir el bronze en categoria J2 -57 kg. al guanyar en el combat final la brasilera Lucía da Silva per ippon en la primera acció del combat, en a penes cinc segons. La val·lisoletana torna al podi 12 anys després i suma la seva quarta medalla paralímpica.

Notícies relacionades

En la primera ronda, Arce es va treure de sobre la turca Dondu Yesilyurt, campiona del món el 2022 i d’Europa el 2023. En un combat que es va resoldre en poc més d’un minut, la val·lisoletana va aconseguir un wazari i un ippon que li van servir per entrar en semifinals.

En la següent ronda es va enfrontar a la judoka de l’Uzbekistan Kumushkhon Khodjaeva, primera del rànquing, que va vèncer per un wazari després de quatre minuts.

Temes:

París