Futbol americà

Tots els focus per als Chiefs

Taylor Swift va animar l’equip del seu nòvio, allargant una sinergia molt valuosa per a la NFL

L’equip de Kansas City, de Patrick Mahomes, Travis Kelce i també de Taylor Swift, vol convertir-se en el primer equip de la història de l’NFL a aconseguir tres títols consecutius. Va saldar amb victòria el partit inaugural de la nova temporada. Per poc. Pel dit d’un peu.

Tots els focus per als Chiefs
3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Kansas City Chiefs. Per tot arreu Kansas City Chiefs. I Patrick Mahomes. I Travis Kelce. I, per descomptat, Taylor Swift. L’NFL va començar la temporada divendres a la matinada amb els Chiefs batent els Baltimore Ravens de Lamar Jackson en el partit inaugural (27-20). La primera victòria de moltes (se suposa).

Tots els focus per als Chiefs /

El màrqueting de la competició posa la franquícia de Kansas City al centre del focus, com no pot ser de cap altra manera. Són el Manchester City de Pep Guardiola en la Premier o els Chicago Bulls de Michael Jordan. Una dinastia que aspira al mai vist en l’NFL, el tercer títol consecutiu. La resolució, el 9 de febrer en la Superbowl de New Orleans.

En l’àgil vídeo promocional de la lliga, de només 30 segons, apareix cinc vegades Taylor Swift, present a l’Arrowhead Stadium amb tota la seva exuberància expressiva. Una sinergia irresistible que dura un altre curs: l’esport més seguit i la cantant més influent. Està de descans de la seva lucrativa gira mundial i no es va perdre l’estrena de l’equip del seu nòvio, un Travis Kelce que és també una superestrella als EUA i que guanya molts més dòlars fora del camp que posant-se el casc i la samarreta amb el 87.

Estrella al marge de l’esport

Kelce no s’ha estat quiet durant tot el període entre temporades. Ha presentat el mític Saturday Night Live (SNL). Ha fet d’actor en una sèrie de terror de Ryan Murphy per a la Fox. També en una pel·lícula d’Adam Sandler (Happy Gilmore). Aquest mes debutarà també com a presentador d’un show d’entreteniment televisiu a Prime Video. I, per si no en tingués prou, ha firmat un acord multimilionari (es parla de 100 milions de dòlars) per traslladar a Amazon un popular pòdcast que porta amb el seu germà Jason, retirat aquest any del futbol americà. Si encara juga és perquè vol. Així ho ha explicat. "M’encanta el futbol americà, em fa sentir genuïnament feliç", ha assenyalat el corpulent tight end dels Chiefs, de 34 anys.

L’equip de Mahomes i de Travis es va aferrar ben fort a la seva formidable defensa per tornar a aixecar de nou el trofeu de campió, així que aquesta pretemporada els dirigents de la franquícia han volgut rejovenir la línia ofensiva. I, pel que sembla en el primer dia, una gran ajuda procedirà d’un rookie, Xavier Worthy, que va firmar dos touchdowns en el seu debut contra els Ravens.

Va ser clau en una victòria inaugural decidida pel dit d’un peu. Semblava que els de Baltimore havien aconseguit l’empat en l’últim segon, però el receptor de la passada de Jackson va tocar la línia en el seu aterratge. Res, només una miqueta. Però suficient per anul·lar la jugada i posar l’estadi dels Chiefs a saltar i udolar en celebració.

El segon partit de la temporada es va disputar aquesta matinada a l’estadi del Corinthians del Brasil, la primera vegada que la NFL es trasllada a Sud-amèrica. Els Green Bay Packers contra els Philadelphia Eagles. El proselitisme de la lliga prosseguirà més endavant amb tres partits a Londres i un altre a Múnic.

Notícies relacionades

Caldrà esperar a diumenge per veure el debut de Caleb Williams, el quarterback elegit com a número u del draft pels Chicago Bears. Una aurèola de grandesa i expectatives elevades acompanyen el noi de 22 anys. També demà s’estrena Tom Brady com a comentarista de la Fox, el més ben pagat de la televisió nord-americana.

I fins dilluns no jugarà el finalista de l’última Superbowl, els San Francisco 49ers, contra els New York Jets que lidera l’excèntric Aaron Rodgers, el quarterback quarantí que torna després d’un any lesionat i de promoure infinitat de teories conspiradores a les xarxes socials i mitjans que li presten atenció. És molt bo, malgrat les seves excentricitats tan americanes, però ja es veurà si el seu cos aguanta.