Nations league

Espanya no forçarà el tocat Dani Olmo contra Suïssa

De la Fuente busca el seu primer triomf en aquesta edició del torneig sense el davanter blaugrana ni els ariets de l’Eurocopa, Morata i Oyarzabal.

Espanya no forçarà el tocat Dani Olmo contra Suïssa

Sefutbol

1
Es llegeix en minuts
Jordi Gil
Jordi Gil

Periodista

Especialista en esports

ver +

Espanya va debutar amb una bona declaració d’intencions en la Nations League a Belgrad. El joc vistós i ofensiu va tenir la taca del gol, una cosa que ha de recobrar de manera urgent en un torneig curt en el seu segon partit d’avui a Ginebra contra Suïssa, que va perdre en la seva estrena a Dinamarca (2-0).

El remei no arribarà a través de cap dels dos nous preferits de Luis de la Fuente. Morata i Oyarzabal estan lesionats i el basc, que va caure a Sèrbia, no ha sigut reemplaçat per cap futbolista. De la Fuente té l’opció més convencional d’apostar per Joselu, tot i que normalment li agrada guardar-lo com a carta a la banqueta o ressituar un extrem o interior de fals davanter centre. En aquest sentit, Dani Olmo i Ferran Torres són dos jugadors que poden adaptar-se a aquesta posició, que no els és desconeguda. Ayoze, per la seva banda, no va convèncer dijous.

Tot i això, De la Fuente va explicar en la roda de premsa que Olmo arrossega un cop, no ha participat en l’última sessió i, per tant, no hi serà de sortida contra el quadre suís. Olmo havia quallat un dels seus millors partits amb la Roja contra Itàlia a Wembley en la semifinal de l’Eurocopa del 2021 com a home més avançat, mentre que Ferran ha jugat moltes més vegades d’ariet, com en el FC Barcelona, on ha sigut sovint el recanvi a Robert Lewandowski.

Les baixes en punta tenen una certa compensació amb la tornada a la medul·lar del millor migcampista del món, Rodri Hernández. El jugador ha complert el partit de sanció pels crits referents a Gibraltar en la celebració de l’Eurocopa d’Alemanya, i acomandarà de nou l’equip. Zubimendi tornarà a la banqueta i al lloc d’interior sorgeixen els dubtes entre un centrecampista més nat com Fabián o Aleix García o un medi creatiu com és Pedri.

A la defensa, el principal canvi podria arribar al lateral esquerre, on Grimaldo és candidat a reemplaçar Cucurella.

Suïssa: Kobel; Widmer, Ricardo Rodríguez, Akanji; Omeragic, Aebischer, Zakaria, Freuler, Rieder; Embolo i Rubén Vargas.

Espanya: Raya; Carvajal, Le Normand, Laporte, Grimaldo; Rodri, Aleix Garcia, Lamine Yamal, Pedri; Nico Williams i Ferran Torres.

Notícies relacionades

Àrbitre: Irfan Peljto (bosnià).

Estadi: Stade de Genève (20.45 hores, La 1).