Lliga F

Ewa Pajor obre el cel al Barça en la seva estrena

Pere Romeu va haver de recórrer a Alexia i Aitana per canviar la cara al seu equip

La golejadora polonesa s’estrena amb l’equip blaugrana amb dos gols en un triomf inaugural a l’estadi Riazor completat per Brugts.

Ewa Pajor obre el cel  al Barça en la seva estrena
3
Es llegeix en minuts
Francisco Cabezas
Francisco Cabezas

Cap d'Esports d'EL PERIÓDICO

ver +

En un Barça on la raó de ser és la concepció del joc, l’art de la construcció, dedicar-se al gol no és tasca fàcil. El judici, i la sentència, de vegades depèn d’un factor tan variable com l’encert. En els equips masculí i femení cohabiten ara com a especialistes de l’àrea Robert Lewandowski i Ewa Pajor. Ell, en el crepuscle de la seva carrera, continua rebel·lant-se contra el final. Ella, farta de foradar les xarxes amb el Wolfsburg (137 gols en nou anys), busca ara al Barça, amb 26 anys, que la seva bonaventura anotadora cobri encara més sentit. Pajor, en el seu primer partit oficial amb un equip blaugrana que es va estrenar a la Lliga F a Riazor amb un treballat triomf, es va encarregar d’obrir el cel. Però també per tancar-lo. Va marcar dos cops. El gol és la seva vida. Així que es va limitar a continuar vivint.

Enredat com estava el Barça, Pajor, a l’aguait a l’àrea petita, va aprofitar un rebuig de la portera Inés Pereira després d’una rematada amb l’exterior de Graham Hansen per alleujar les blaugrana. La calma la va atorgar Esmee Brugts, formidable en la banda, que va assegurar el 0-2 després de l’assistència d’Alexia en una acció molt protestada per les jugadores del Deportivo per una possible falta prèvia de Mapi León a Millene Cabral. Tot i que Pajor va posar la rúbrica amb un altre gol d’ariet pur, una altra vegada amb Graham Hansen com a aliada i amb una rematada de primeres en l’àrea.

Les jugadores gallegues se sentien frustrades. Un cop acabat un primer acte en què van aconseguir el que pretenien –és a dir, que no passés res–, es van reunir en rotllana per celebrar aquesta petita gesta.

Perquè, és clar, el Barça va pagar en aquell primer temps el fet de jugar al principi sense les futbolistes que van participar en els Jocs de París. Quedaven a la banqueta les dues grans banderes –Aitana Bonmatí i Alexia Putellas–,Cata Coll, Patri Guijarro, Ona Batlle i la joveneta Vicky López. També havien quedat fora Claudia Pina i Marta Torrejón, ja que Romeu, en la seva estrena oficial a la banqueta blaugrana, va confiar en algunes de les noves peces. Pajor era la referència en atac; la portuguesa Kika Nazareth aconseguia un dels interiors en un centre del camp compartit amb Keira Walsh i Alba Caño. Aquesta nova "troica" no va arribar a la complicitat,i Romeu es va veure obligat a recórrer a Alexia i Aitana després del descans. Mentre que en la rereguarda, amb Engen compartint eix defensiu amb una Mapi León disposada a recuperar el nivell després de la seva greu lesió, els carrils se’ls van repartir Jana i Esmee Brugts.

No obstant, res va funcionar en un primer temps de futbol aspre en què el Barça va sumar una ocasió gràcies a un dels córners en què Mapi León, amb el seu privilegiat botí esquerre, busca el gol olímpic. La pilota va tocar el travesser.

Però el Barça, que ha guanyat les cinc últimes Lligues, té ara, a més, Ewa Pajor, una davantera que posa remei a qualsevol dificultat amb el gol com a resposta i argument. La puresa del futbol.

Deportivo 0-3 Barcelona

DEPORTIVO: Inés Pereira (6); Ortiz (6), Yagüe (6), V. Martínez (6), E. Vázquez (6), Lara (6); Hmírová (5), P. Gutiérrez (5), Eva Dios (6), Bárbara Latorre (6) i Millene Cabral (6). Tècnic: Irene Ferreras (7). Canvis: Carlota Sánchez (6) per Bárbara Latorre (m. 64); C. Martínez (6) per Ortiz (m. 84); Altuve (s.q.) per Millene Cabral (m. 84); Carballada (s.q.) per Yagüe (m. 84).

Notícies relacionades

BARCELONA: Gemma Font (6); Jana (7), Engen (7), Mapi León (8), Brugts (8); Walsh (6), Alba Caño (6), Kika Nazareth (5); Graham Hansen (7), Ewa Pajor (8) i Rolfö (6). Tècnic: Pere Romeu (6). Canvis: Aitana (7) per Alba Caño (m. 46); Alexia (7) per Nazareth (m. 46); Ona Batlle (6) per Walsh (m. 69); Patri Guijarro (6) per Jana (m. 69); Torrejón (6) per Rolfö (m. 81).

GOLS: 0-1 (m. 58), Pajor; 0-2 (m. 71), Brugts. 0-3 (m. 88), Pajor.