Tennis

Alcaraz lidera Espanya en un repte dur per la Davis

«Estic motivat i amb ganes», diu el murcià, que debuta demà davant el txec Jiri Lehecka. França i Austràlia seran els altres rivals de la setmana a València. 

Alcaraz lidera Espanya en un repte dur per la Davis
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Carlos Alcaraz reapareixerà demà a València a la Copa Davis com a líder d’una Espanya que confia en el tennista murcià per guanyar-se el bitllet a Màlaga a la recerca de l’enciamera. Un objectiu complicat, fins i tot amb la seva presència a l’equip, en un grup amb Austràlia, la República Txeca i França.

Torna a competir Alcaraz després de ser eliminat en la segona ronda de l’Open dels Estats Units. Un cop inesperat després de guanyar Roland Garros, Wimbledon i penjar-se la medalla de plata en els Jocs de París, on va caure contra Novak Djokovic.

"Esperava fer-ho millor, no vaig aconseguir jugar al nivell que m’hagués agradat. Però és molt complicat rendir al 100% tots els dies. Després de la derrota a l’US Open hi va haver dubtes i un parell de dies dolents", admetia ahir en la presentació de l’equip espanyol. Alcaraz assegura que es troba motivat i preparat per al repte que l’espera a València. La seva aportació és decisiva per a l’equip de David Ferrer, que aspira a guanyar la setena enciamera, que va guanyar per última vegada el 2019, a Madrid, ja amb el format actual i amb Rafael Nadal de líder de l’equip.

Alcaraz és l’únic top 10 present en els quatre grups dels 16 equips que aspiren a passar a la final a vuit de la Copa Davis 2024 que es tornarà a disputar a Màlaga del 19 al 24 de novembre. No és estrany. La nova Copa Davis no enganxa com pretenia la Federació Internacional de Tennis (ITF), després del canvi del nou format instaurat per Kosmos des del 2019. Tampoc ajuda que la fase de grups es disputi just 24 hores després de finalitzar l’Open dels Estats Units. Ni el campió, Jannik Sinner, ni el finalista, Taylor Fritz, estaran amb els seus equips.

Dels 16 tennistes que van arribar a la ronda de vuitens de final a Nova York només jugaran pel seu país el britànic Jack Draper, el txec Thomas Machac i els australians Alexei Popyrin i Jordan Thompson. Els últims tres rivals directes d’Espanya a València.

Espanya debutarà demà (16.00 hores, Movistar) contra la República Txeca, en un grup homogeni, competitiu i dur en què hi ha també França, segon rival dels espanyols, divendres, i Austràlia, finalista l’any passat, amb qui jugarà diumenge.

Derrota l’any passat

Notícies relacionades

Els txecs ja es van imposar a Espanya per un contundent 3-0 l’any passat, tot i que llavors no hi era Alcaraz. El tennista murcià jugarà contra el número dos txec, Jiri Lehecka (37 mundial), a qui ha guanyat l’única vegada que han jugat, a Queen’s el 2023 (6-3, 6-3). "Estic motivat per jugar la Davis, aquí a casa. És una responsabilitat que assumeixo. No he pogut jugar gaires eliminatòries, i estic amb ganes. Físicament he fet una bona feina des que vaig perdre a Nova York", va destacar Alcaraz abans del seu debut.

Ferrer encara no ha dit qui jugarà el segon individual contra Machac (35 del món) ni qui acompanyarà Marcel Granollers en un doble que, en aquesta fase, sempre sol ser decisiu.