Futbol

La RFEF inicia el procés per succeir Rocha

La gestoria presidida per García Chaves convoca eleccions a la presidència el 7 d’octubre abans de renovar l’assemblea que elegirà el nou dirigent.  

La RFEF inicia el procés per succeir Rocha
2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

La comissió gestora de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va ser constituïda ahir formalment i va elegir María Ángeles García Chaves, Yaye, com a presidenta. A més, es va decidir convocar les eleccions a la presidència de la RFEF, un pas que es farà oficial avui.

La publicació de la convocatòria d’eleccions es farà demà i serà dijous, dia 12, quan s’obrirà el termini per presentar les candidatures a la presidència de la RFEF, fins dilluns que ve, dia 16. Les eleccions tindran lloc el 7 d’octubre si hi ha més d’una candidatura. En cas que només n’hi hagi una, aquest pas no farà falta.

Una vegada elegida la persona que ostentarà la presidència, serà ella mateixa l’encarregada de convocar eleccions a l’assemblea de la Reial Federació Espanyola de Futbol, que una vegada constituïda, elegirà el nou president o presidenta de la RFEF per al pròxim mandat.

La inhabilitació de Rocha

El 16 de juliol, el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) va acceptar la recomanació de la instructora Marina Adela Porta Serrano d’inhabilitar Pedro Rocha per dos anys per a càrrecs directius en federacions esportives. A més, el TAD va imposar a Rocha una multa econòmica de 33.000 euros, que resulta de la suma de dues sancions de 16.527,84 euros cada una per cometre dues infraccions greus. La primera, rescindir el contracte amb el despatx GC Legal de Tomás González Cueto, que és investigat juntament amb Rocha per irregularitats en el contracte de la Supercopa d’Espanya. La segona, la decisió de la Federació de personar-se com a acusació particular en el cas.

Exfutbolista extremenya

Notícies relacionades

Per tant, serà Yaye, l’exfutbolista extremenya i vicepresidenta primera de Rocha, qui liderarà el procés electoral. Ara per ara no s’han fet públiques candidatures per presidir la federació, però totes les mirades estan fixades en els 19 barons que presideixen les federacions territorials, que són els que controlen el vot dels 140 membres de l’assemblea.

El nom que sona amb més força entre els barons per succeir en el càrrec Rocha és el de Pablo Lozano, l’actual president de la federació andalusa i ex secretari general de les Joventuts Socialistes de Còrdova, que va ser a la llotja de Ginebra en el partit de la Nations League de diumenge entre Espanya i Suïssa com a representant de la RFEF, ja que n’és el vicepresident federatiu.