Font reclama a Laporta que avanci les eleccions al 2025

«No hi ha pla, tot és improvisat. És un relat propagandístic, ple d’incoherències i mentides», acusa l’excandidat blaugrana.

Font reclama a Laporta que avanci les eleccions al 2025
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

De dimarts a dimarts. Dimarts passat va comparèixer Joan Laporta per descriure el clima idíl·lic que envolta el Barça, fugint, com ell mateix va denunciar, de "les proclames catastrofistes" que surten des de fora ("i dins") de l’entitat. I ahir, també dimarts, va replicar Víctor Font, el líder de l’oposició, testificat per la seva condició de candidat derrotat en les eleccions de març del 2021 quan va obtenir 16.679 vots (el 29,99%), dibuixant a partir d’ara un nou escenari. I la precampanya electoral es pot donar ja per inaugurada. De moment, a dos anys vista perquè les eleccions haurien de ser el 2026. Però Font, molt més agressiu i bel·ligerant contra Laporta, demana avançar-les al 2025.

Una possibilitat que no descarta, curiosament, el mateix president si l’equip de Flick completa una bona temporada, unit, a més, al retorn al Camp Nou fixat per a inicis del 2025, amb el consegüent impacte que això generaria en l’afició, ja de tornada a la seva nova llar, abandonant ja per sempre l’exili de Montjuïc.

"No hi ha pla, tot és improvisat. És un relat propagandístic, ple d’incoherències i mitges veritats. Diria que mentides, està ple de mentides. Demano al president i a la junta directiva que convoqui eleccions per l’estiu del 2025", va dir Font en diverses ocasions, disposat a recollir altres sensibilitats de l’oposició blaugrana, tot i que sempre amb ell com a líder. Es dirigia Font a Laporta, a qui va acusar d’"enganyar" en molts casos, com el fitxatge frustrat de Nico Williams, o la marxa, segons el president per "motius esportius", de Gündogan camí del Manchester City, però, en realitat, estava parlant també a l’oposició.

Sense moció de censura

Font ha exercit de líder oficiós aquests tres anys i mig, i s’estableix amb l’autoritat –el van votar gairebé el 30% dels socis– per reclamar eleccions anticipades, mentre marca el territori respecte als grups contraris a la gestió de Laporta que estan apareixent en els últims mesos. Sobre l’avançament de les eleccions, Font va recordar que "el president Bartomeu ja ho va fer el gener del 2015 quan hi havia també molts problemes en el club", i considera que si Laporta es planteja aquesta hipòtesi "seria una bona idea" en comptes d’esperar fins a la data fixada del 2026.

Apressat per una greu crisi esportiva, Bartomeu, que no era electe al succeir Rosell, va apostar per aquesta convocatòria d’eleccions de la qual va sortir triomfador gràcies al trident i triplet. Laporta va caure derrotat llavors. Font no es planteja, de moment, impulsar una moció de censura, i demana, això sí, que l’oposició s’aglutini per combatre "la via continuista que està dirigint el club com si fos una família".

A diferència de Laporta, Font sí que considera que "l’equip està aguantant la institució" i reclama que "el canvi que necessita el Barça es faci al més aviat possible" sense deixar-se entabanar pels bons resultats de l’equip.

El "desfalc" de Barça Studios

Notícies relacionades

L’excandidat va plantejar que la pròxima assemblea de compromissaris del club, fixada per a l’octubre vinent, tingui un format híbrid, sigui presencial i virtual, animant als altres grups de l’oposició a liderar una proposta per "girar full del règim del 2003" i exigir a Laporta "que digui totes les veritats" de la seva gestió.

Va posar, a més, el focus "en el desfalc de Barça Studios", un projecte ple de polèmica i que no acaba d’arrencar. "Hi havia 400 milions de patrimoni net negatiu en el primer tancament de l’actual junta. I vendre Barça Studios no ens va solucionar això. ¿On som dos anys després?", es va preguntar.