Bautista i Alcaraz guanyen contra la República Txeca

El veterà jugador castellonenc va dominar Lehecka per 7-6 (1) i 6-4 i el murcià a Machac, que es va retirar lesionat amb el marcador igualat a 6-7 (3) i 6-1.

Bautista i Alcaraz guanyen contra la República Txeca
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Aquesta vegada la Copa Davis va començar de manera molt diferent per a Espanya i ahir va prendre la revenja a València contra la República Txeca, que l’any passat l’havia guanyat per 3-0. Roberto Bautista i Carlos Alcaraz van donar la primera victòria en l’eliminatòria al guanyar els dos individuals. El castellonenc davant Jiri Lehecka per 7-6 (1) i 6-4, mentre que el murcià ho va fer per la retirada per rampes de Tomas Machac. El txec havia guanyat el primer set per 7-6 (3) i el número u espanyol el segon per 6-1. En el partit de dobles, Alcaraz i Granollers van superar Mensik i Pavlasek per 6-7 (2), 6-3 i 7-6 (2) per certificar el 3-0.

"No ha sigut la millor manera de guanyar, però necessitava aquest triomf després d’un mal estiu", admetia Alcaraz, que tornava a jugar després de ser eliminat en la segona ronda de l’US Open. Però va patir abans de poder somriure. Machac li va aguantar el pols en la verda pista de la Fonteta. El txec (35 mundial) es va mostrar valent amb un joc molt directe que va sorprendre Alcaraz, dominant el primer set en el tie-break . "Era un partit especial i vaig sentir la pressió en el primer set", reconeixia al final.

La batalla va acabar quan Machac, després de perdre el servei (3-1), es va quedar clavat per rampes a la cama dreta. Un cop dur per al txec, que amb prou feines podia treure, córrer o colpejar en moviment. No va guanyar ni un joc més i, després de passar pels vestidors, en el primer joc del tercer set va abandonar enfonsat i aplaudit pels 9.000 aficionats que van omplir la pista.

Alcaraz havia sortit a jugar amb la tranquil·litat del primer punt guanyat per Bautista contra Lehecka. David Ferrer l’havia escollit per la seva experiència per obrir l’eliminatòria. I no va fallar. Amb 36 anys, ja sap el que és viure sota pressió. La més dura la va haver de superar el 2019, quan va ajudar a guanyar la sisena enciamera a Espanya en el mateix cap de setmana que havia perdut el seu pare.

Experiència i serietat

Tornava a jugar la Davis després de dos anys i no amb el seu millor rànquing (62 actualment). No va començar bé cedint la sacada (2-0), però la seva experiència i serietat li van servir per recuperar el desavantatge guanyant 12 punts de 13. Fins i tot va tenir dos break points per col·locar-se 4-2, però el txec ho va evitar gràcies al seu poderós servei. La igualtat es va mantenir fins a forçar el tie-break, en què Bautista va ser contundent (7-1).

Notícies relacionades

En el segon set, l’espanyol va aconseguir ràpidament un nou break (2-1) per manar en el marcador contra un Lehecka molt irregular que acumulava errors no forçats (29 per només 10 de Bautista) davant un rival sòlid i mentalitzat. Bautista va arrabassar el servei al txec, desesperat davant la roca que tenia a l’altre costat de la xarxa, per avançar-se per 4-2 i encaminar la seva victòria en una hora i 48 minuts.

El pròxim rival d’Espanya serà França, demà (16.00 hores, Movistar), que en la primera jornada va caure davant Austràlia (2-1) .