De la bona ‘vibra’ al català

La davantera polonesa Ewa Pajor, després d’una dècada al Wolfsburg, s’ha adaptat ràpidament a Barcelona i la seva cultura. «És la peça que faltava», mantenen des de la Ciutat Esportiva Joan Gamper davant la disciplina i energia positiva de la nova referència en atac de les blaugrana.

De la bona ‘vibra’ al català
3
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Com es millora un equip que ho ha guanyat tot? ¿Com la direcció esportiva del Barça pot continuar incrementant el nivell de la plantilla que la temporada passada va firmar un pòquer inèdit i històric?

Poques coses li fallaven a aquest equip, però sens dubte la solució a la majoria ha sigut l’arribada d’Ewa Pajor. Feia anys que el Barça acusava la falta d’una davantera centre pura. Una killer de l’àrea, letal i desequilibrant, referència i golejadora. La polonesa ha aterrat a Barcelona i poc ha necessitat per demostrar per què l’entitat ha fet per ella el fitxatge més car de la seva història.

"Està adaptada des del dia u", reconeixen des de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. "És molt positiva i professional. Molt madura. Té una vida estable i bastant feta i s’ha adaptat molt bé", afegeixen després del primer mes complet d’entrenaments i després del debut a la lliga, on va firmar un doblet que ja augura els estratosfèrics números que s’esperen d’ella aquesta temporada. La seva arribada al vestidor blaugrana ha sigut fàcil, com si el seu lloc hagués estat sempre a Barcelona.

L’idioma

"Intenta aprendre català, ja sap algunes paraules. Entrena amb molt ritme i intensitat, sempre fa tot el que es demana", expliquen des del club. Sens dubte, la seva experiència (té 27 anys) en un gran com el Wolfsburg i la seva disciplina li han permès emmotllar-se a la perfecció a la nova casa.

La davantera afegeix a l’equip recursos sobre la gespa que fins ara li faltaven. Des de la marxa de Jenni Hermoso (l’estiu del 2017), el Barça no ha tingut una davantera tan pura com ella. La principal candidata a omplir el buit que va deixar la madrilenya va ser Asisat Oshoala, però el seu rendiment va ser massa irregular per condicionar la manera d’atacar l’equip. No va ser tan determinant com s’esperava, malgrat acabar pitxitxi en més d’una temporada, i la vacant seguia buida fins a l’arribada aquest estiu d’Ewa Pajor.

Ara l’equip compta amb una referència en atac, amb una davantera que no només estira l’equip, si no que compta amb un gran repertori de moviments que l’equip està aprenent a interpretar i adquirir. "Et dona desmarcatges, finalització, pressió. Et dona tot el que li demanes a una davantera i no té por de no intervenir amb pilota. Està sempre tirant desmarcatges i quan l’equip la vegi més…", certifiquen des de l’entitat blaugrana. Fins ara el perfil de davantera referencia que estilava en el Barça era més tipus falsa davantera. Ara, amb Pajor, el Barça ha sumat "la peça que faltava".

No només encaixa a la perfecció en les necessitats de l’equip blaugrana a nivell futbolístic, sinó que al vestidor s’ha integrat amb total normalitat. A més de la bona sintonia amb els dos altres fitxatges d’aquesta temporada (Kika Nazaret i Ellie Roebuck), Pajor s’ha acostumat sense problemes a les dinàmiques de les seves companyes.

Professionalitat

Notícies relacionades

"No té dificultats en cap context. Parla amb totes i és molt professional", afegeixen des de la Ciutat Esportiva. Com a jugadora del Barça s’ha retrobat a més amb Ingrid Engen, Fridolina Rolfö i Caroline Graham Hansen, que van ser les seves companyes també al vestidor del Wolfsburg. Al vestidor destaquen la seva "bona vibra" i la seva energia positiva.

Per reclutar-la, el Barça va desemborsar 500.000 euros per la seva clàusula de rescissió. Al Wolfsburg va sumar 136 gols en els nou anys que va vestir la samarra de l’equip alemany. Allà es va consagrar com una de les davanteres top mundials i per això el Barça, en la recerca d’una referència de confiança i amb rendiment immediat, va apostar per pagar la seva llibertat i fitxar-la amb un contracte que es prolonga fins al 2027.