Vinícius fa enfadar Florentino

Les paraules del brasiler qüestionant la celebració a Espanya del Mundial 2030 pel racisme, i amb això la final al Bernabéu, han causat irritació a la zona noble del Reial Madrid, que no va tenir marge de maniobra per respondre. La controvèrsia arriba després que frenés la renovació del seu contracte.

Vinícius fa enfadar Florentino

GETTY

4
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Finalitzada la finestra de seleccions, es recupera l’activitat dels clubs i en el Reial Madrid s’afronta amb certa preocupació per les lesions i molèsties que arrosseguen diversos jugadors de l’equip després de jugar aquests compromisos. Tchouaméni i Militão tornen sabent que no podran actuar aquest cap de setmana amb el Reial Madrid a Sant Sebastià, mentre que s’estudiarà el cas d’Arda Güler, que va rebre un cop i es va retirar en el primer partit de Turquia. A la infermeria ja estan Bellingham, Mendy, Ceballos, Camavinga i Alaba, de baixa des del desembre del 2023.

Però més enllà d’aquestes lesions, el Reial Madrid s’ha trobat amb un nou problema en aquesta aturada internacional que ha tingut conseqüències en la planta noble del club. Vinícius Júnior va concedir una entrevista a la cadena CNN en què insistia en la seva lluita contra el racisme a Espanya: "A Espanya hi ha moltes persones, la majoria, que no són racistes, però hi ha un petit grup que acaba afectant la imatge d’un país que és tan agradable per viure. M’encanta ser aquí i m’encanta jugar per al Reial Madrid". Des del club sempre s’ha donat suport al jugador en aquest tipus de declaracions.

Missatge inesperat

No obstant, la segona part del missatge del jugador no ha agradat gens en el Reial Madrid, perquè l’ha posat en un compromís. "Si les coses no evolucionen fins al 2030, crec que el Mundial necessita canviar d’ubicació perquè els jugadors no se sentiran còmodes i segurs al jugar en un país on poden patir racisme. És complicat, però jo crec i vull fer tot perquè les coses puguin canviar. Fins al 2030 tenim un marge molt gran per a l’evolució. Espero que Espanya pugui evolucionar i entendre com de seriós que és insultar una persona pel color de la seva pell". El missatge va caure com una bomba en el club, ja que una de les prioritats de Florentino Pérez és convertir el Santiago Bernabéu en el segon estadi del món en allotjar dues finals de Mundial després de Maracanà.

En el club ha molestat el moment i el contingut d’aquestes declaracions. Primer, es va quedar sense marge de maniobra al no haver-hi activitat de club. A més, els blancs no podien posicionar-se perquè si haguessin recolzat la celebració del Mundial 2030 a Espanya i la final al Bernabéu es podria haver interpretat com una resposta a les declaracions del jugador i al seu discurs contra el racisme. Així que durant aquests 10 dies l’única declaració amb cert to institucional va ser la Dani Carvajal, un dels capitans de l’equip, durant la concentració de la selecció. "Sé el que pateix Vini i el recolzem tant internament com públicament. Però, més enllà d’aquestes persones, no considero que Espanya no mereixi celebrar un Mundial. No s’ha de posar en dubte que Espanya no és un país racista". A més, un altre detall que no ha agradat en el club és que comença a ser habitual que en cada aturada els jugadors, especialment els brasilers (passa igual amb Rodrygo), donin entrevistes, cosa que no fan a Espanya.

Aquesta conducta de Vinícius se suma al seu distanciament amb el club després de l’oferta de l’Aràbia Saudita. El jugador ha congelat les negociacions per prorrogar el seu contracte, que acaba el 2027, després de rebre una oferta marejadora de la Saudi Pro League. Una oferta que inclou una fitxa astronòmica i li suma la bonificació de ser l’ambaixador de futbol del país saudita, organitzador del Mundial del 2034. Uns ingressos que rondarien els 500 milions per cinc temporades. Després de no haver agradat les seves paraules, a la zona noble del Bernabéu comencen a no veure amb mals ulls la idea d’un traspàs a l’Aràbia per una xifra rècord, ja que el punt de partida de la negociació serien els mil milions de la seva clàusula de rescissió.

Derrota amb el Brasil

Notícies relacionades

No ha aixecat el vol Vinicius amb la seva selecció on se’l critica pel seu pobre joc. El Brasil va caure així a Asunción (1-0) davant l’empenta que va posar el Paraguai contra un desdibuixat equip, superat per l’únic gol de Diego Gómez, company de Messi a l’Inter Miami. Ni Vinicius, ni Rodrygo ni Endrick, els seus companys al Reial Madrid, van desembussar l’equip, cinquè en la fase de classificació del Mundial 2026, amb 10 punts, a vuit del líder, l’Argentina.

Els albicelestes, mentrestant, també van perdre en l’última jornada a Barranquilla contra Colòmbia (2-1), segon de la fase classificatòria amb 16 punts. James va ser el protagonista a l’assistir en l’1-0 de Mosquera, va fallar en l’empat de Nico González i va marcar el penal de la victòria.