FÓRMULA 1

Alonso va enviar missatges a Newey perquè anés a Aston Martin

Alonso va enviar missatges a Newey perquè anés a Aston Martin
1
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Dimarts passat, Aston Martin va fer oficial el seu acord amb Adrian Newey, el dissenyador de referència en la Fórmula 1 des de fa més de tres dècades. I ahir, en vigílies del GP de l’Azerbaidjan, el fitxatge bomba del britànic continuava acaparant les converses al pàdoc. A la seva arribada al circuit de Bakú, Fernando Alonso es va mostrar molt il·lusionat per la possibilitat de treballar de bracet amb el genial enginyer el 2026, tot i que ha deixat en suspens la seva continuïtat en l’F1 més enllà d’aquella última temporada que té firmada.

"Jo, sens dubte, li vaig enviar algun missatge a Adrian, com probablement va fer tothom, tothom volia treballar amb ell. També el vaig veure en el gran premi històric de Mònaco i vam passar mitja hora parlant i tots vam intentar persuadir-lo. Al final, la seva visió, la nova fàbrica i el que té Aston Martin de cara al futur, al costat de Honda, van ser factors clau perquè s’unís al nostre projecte", va revelar el pilot asturià, que va pressionar perquè no acceptés anar a Ferrari.

"Dos anys de termini"

Notícies relacionades

Amb tot, Fernando Alonso és conscient que la tasca de Newey a Aston Martin no començarà a notar-se fins d’aquí dos anys, amb el canvi de regles previst per al 2026. "No crec que pugui influir en el cotxe de l’any que ve, m’agradaria dir que sí, però no ho crec. El març del 2025, quan ell arribi a Silverstone, crec que el focus serà el 2026", va explicar el pilot espanyol.

"Comença al març i finsque trobes el teu lloc a la fàbrica i coneixes tothom ja serà l’abril o el maig i no crec que calgui passar molt temps al cotxe del 2025, tret que estiguem lluitant pel campionat, que seria una grata sorpresa. Però el 2026 serà el primer cotxe en el qual Newey tindrà una gran influència", va afegir Alonso, que no sap si ell estarà encara a l’escuderia.