EL LÍMIT SALARIAL DE PRIMERA DIVISIÓ

El Barça millora, però no n’hi ha prou

El club ha duplicat les xifres. Passa, segons va revelar LaLiga, dels 204 milions de la passada temporada als 426, però continua en dèficit. La junta de Laporta encara gasta més del que ingressa. L’entitat encara no arriba a la regla de l’1/1.

«El Barça va pel bon camí. Es fa una bona feina. No sé si ells no volien estar en l’1/1, és decisió del club»

JAVIER TEBAS

PRESIDENT DE LA LIGA

El Barça millora, però no n’hi ha prou
4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Com solia dir Messi en els seus últims anys al Barça. "No, no n’hi ha prou", repetia, una vegada i una altra, l’astre argentí. Parlava únicament de futbol. Tampoc li arriba al club el límit salarial que li ha fixat LaLiga per a aquesta temporada, malgrat que ha millorat, i de manera substancial. Abandona els 204 milions de la temporada passada, que el van escanyar al recent mercat d’estiu de fitxatges (Dani Olmo va costar 55 milions i va ser inscrit per la lesió de Christensen; Pau Víctor, 2,5) i s’eleva de tal manera que duplica aquesta quantitat fins als 426. Però no en té prou per arribar a la regla de l’1/1 (euro que reps, euro que pots gastar) perquè continua en dèficit.

Millora, però no prou per operar amb normalitat en el pròxim mercat d’hivern. Lluny, molt lluny del Madrid, que té una indiscutible fortalesa econòmica, amb 754 milions, que el fa sobrevolar per sobre dels 19 clubs de Primera. El modernitzat Atlètic, que ha invertit a donar a Simeone tot el que ha demanat (Julián Alvarez, Sorloth, Le Normand, Gallagher, Lenglet i Musso), té el seu sostre salarial determinat en 310 milions.

Treball incomplet

El Barça, com va recordar ahir Javier Tebas, el president de LaLiga, aquest estiu ha fet "una bona feina", tot i que continua sent insuficient. S’ha deslliurat de salaris altíssims -Gündogan se’n va anar al City gratis, Lenglet va acabar cedit a l’Atlètic de Madrid, Vitor Roque al Betisy, Oriol Romeu al Girona-, a més d’obtenir 38 milions per la venda de jugadors que estaven al Barça Atlètic (Mika Faye i Marc Guiu) o estaven cedits a altres club com Julián Araujo i Chadi Riad. Ni alliberar-se del salari de Sergi Roberto i Marcos Alonso ha permès completar, com esperava la junta de Laporta, la feina.

El problema de Barça Studios

Malgrat tots aquests moviments, el club continua fora dels límits, així que no pot arribar a la desitjada regla de l’1/1. És tot conseqüència de la venda de Barça Studios. "Un desfalc", segons va qualificar aquesta setmana Víctor Font, el candidat que va perdre les eleccions amb Laporta el març del 2021. Fa dos estius, coincidint amb l’activació de les palanques, el club va considerar que aquesta venda hauria de reportar 200 milions. De moment, només n’han arribat 40 i ni tan sols l’operació amb Aramark, feta fa unes mesos, ha alliberat prou espai, ja que La Liga, com va recordar Laporta, només li computava 15 milions.

La sortida que li queda a la directiva és generar nous ingressos posant el focus en el contracte amb Nike, que continua sense firmar-se, i/o vendre jugadors que tinguin fitxes elevades, una cosa molt difícil perquè tant Frenkie de Jong com Araujo, que encaixen perfectament en aquesta fotografia, estan lesionats. "En quina quantitat estan de l’1/1 no ho podem dir", va comentar Javier Gómez, director general de LaLiga. "El Barça està més a prop de la norma de l’1/1, ha augmentat els seus ingressos i ha reduït les seves despeses. Ha fet una bona feina", va apuntar Tebas.

"Al principi anaven una mica peixos en aquest tema. Encara li queda feina per arreglar, però van pel bon camí. No sé si ells no volien estar en l’1/1, és una decisió del club", va argumentar el president de la patronal. En aquesta mateixa línia es va expressar Gómez: "Han tingut la possibilitat de firmar algun contracte per arribar a l’1/1, però han prioritzat el futur i esperar". El Barça, segons va deixar caure Laporta en la seva compareixença per analitzar el tancament del mercat de fitxatges, necessitaria, almenys, 60 milions per poder operar en el desitjat 1/1, que el deslliuraria de totes les angoixes que ha viscut els dos últims mesos.

Iñigo Martínez, segons ha confirmat LaLiga, ja està inscrit fins al juny. Però el Barça té temps, segons Gómez, "fins al 31 de desembre per generar la part que li falta d’Olmo. No té per què arribar a l’1/1, pot inscriure’l fins i tot estant en dèficit", va recalcar el director general de la patronal, que va revelar ahir la taula de clubs de Primera i Segona.

Notícies relacionades

L’Espanyol, penúltim

L’Espanyol, amb 8,7 milions d’euros de límit salarial, és penúltim, només per davant del Sevilla, submergit en una gravíssima crisi econòmica perquè només disposa de 2,4 milions. El Girona, en canvi, ha duplicat respecte a la passada temporada. Passa dels 51,9 milions als 94,4, visualitzant a la taula salarial l’impacte d’arribar a la Champions, amb els ingressos que això li generarà també a partir d’ara. El Barça, com va dir Tebas, "ha fet esforços molt potents amb grans rebaixes". Però encara no li arriba a Laporta.

Temes:

LaLiga Girona