Gran desplegament al Fòrum

La festa dels esports urbans

«Aquest any l’interès és majúscul, com es va veure a París» diu Víctor Casanovas, l’organitzador

Barcelona acull des d’avui i fins diumenge una nova edició dels Extreme Sports en un clima d’auge postolímpic després de l’èxit viscut a París. Entre els més de 450 participants de 32 nacionalitats, la meitat dones, hi haurà vuit medallistes olímpics que participaran en les diferents modalitats.

La festa dels esports urbans
2
Es llegeix en minuts
Begoña González

Barcelona acull aquest cap de setmana una nova edició dels Extreme Sports (Urban World Series), la primera després de la inclusió del breaking als Jocs Olímpics de París i en ple auge de l’interès pels esports urbans. El festival dels esports de carrer per excel·lència torna al Fòrum amb la presència de més de 450 esportistes de més de 32 nacionalitats, que competiran en les diferents disciplines entre avui i diumenge.

"Aquest any l’interès és majúscul. París ha demostrat que a la gent li interessen els esports urbans", afirma Víctor Casanovas, organitzador de l’esdeveniment del Fòrum. "L’skateboarding, per exemple, ha sigut dels esports més virals, amb més visualitzacions, de les xarxes socials durant els Jocs Olímpics", afegeix.

Modalitat nova

La competició, que viurà aquest cap de setmana la seva edició número 16, inclourà com a principal novetat el campionat del món de freestyle trampolí, una modalitat nova però amb cada vegada més adeptes. "En aquesta primera edició hi competiran 82 saltadors de més de 20 nacionalitats", afirma Casanovas. L’Extreme Sports Barcelona acollirà proves professionals de modalitats de scootering (patinets), skateboarding, BMX, trampolí, breaking, surfskate i bàsquet 3x3.

Aquest any, la participació de medallistes olímpics com Kieran Reilly, plata a París en la modalitat de BMX Freestyle Park, i Nikita Ducarroz, bronze a Tòquio en BMX Freestyle Park, serà un dels principals reclams. "L’èxit d’aquest festival urbà, any rere any, constata el creixent pes d’aquestes disciplines en el panorama esportiu mundial. A més, comptarem amb la presència de vuit medallistes olímpics que competiran en les diferents modalitats", afirma Casanovas.

La paritat en l’esdeveniment és un altre dels punts clau de l’esdeveniment, ja que dels 450 esportistes inscrites la meitat són dones i les dotacions econòmiques dels premis seran completament igualitàries. El festival, que és gratuït, espera rebre la visita de més de 32.000 persones, la xifra d’espectadors de l’any passat i que ja va representar un rècord.

Experiència immersiva

Notícies relacionades

És un esdeveniment d’ambient familiar en el qual l’esport i la cultura urbana conviuen i en el qual a més de veure grans esportistes que són actualment els màxims exponents de les seves disciplines, el públic pot viure una experiència immersiva i sensorial amb els tallers i monitors que hi haurà tot el cap de setmana. "Considerem que sent esports joves i nous, cal promoure la participació del públic i per això no volem que es limitin tan sols a ser espectadors", afirma Casanovas. "Per a nosaltres una part de l’èxit d’aquesta fórmula d’esdeveniment és el cas per exemple de Daniela Terol. Nascuda el mateix any que es va fer la primera edició d’aquest festival, el 2008, ha viscut i crescut en l’skate veient els Extreme Sports i aquest any va debutar en els Jocs de París. Casos com el seu demostren l’èxit d’aquestes iniciatives", afirma l’organitzador. La patinadora barcelonina va firmar un meritori 13è lloc en la seva primera participació olímpica en la disciplina de skateboarding freestyle.

En l’esdeveniment es combinarà a més tota l’actualitat esportiva i competitiva amb la part més cultural urbana donant un paper protagonista al hip-hop i el trap. "París ha demostrat que no cal ser un entès dels esports urbans, perquè són disciplines tan atractives visualment que tothom pot disfrutar veient-les sense necessàriament entendre-hi molt", conclou l’organitzador dels Extreme Sports.