LA COPA DAVIS

Un èpic Bautista i un gran Alcaraz classifiquen Espanya

El castellonenc va firmar una heroica remuntada i el murcià va oferir la seva millor imatge

L’equip de David Ferrer va noquejar França i estarà en la final a vuit de Màlaga, del 19 al 24 de novembre, per lluitar per l’enciamera.

Un èpic Bautista i un gran Alcaraz classifiquen Espanya
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Objectiu complert. Espanya tornarà a lluitar per l’enciamera, després de guanyar la Copa Davis el 2019, al derrotar França. Roberto Bautista va firmar una remuntada èpica contra Arthur Fils al guanyar per 2-6, 7-5 i 6-3, i Carlos Alcaraz va imposar després la seva jerarquia per conquerir el punt decisiu contra Ugo Humbert per 6-3 i 6-3. Una victòria que classifica l’equip capitanejat per David Ferrer per a les final a vuit de Màlaga, que se celebrarà del 19 al 24 de novembre.

Espanya jugarà avui (11.00 hores, Movistar) contra Austràlia per la primera plaça del grup B. Si el partit d’Alcaraz va estar controlat des del primer moment amb un nivell molt millorat que va oferir davant la República Txeca, el primer individual que es va apuntar Espanya va ser una batalla en la qual Bautista va remuntar en un partit èpic després de 2 hores i 37 minuts de lluita.

A dos punts de la derrota

El veterà tennista castellonenc, de 36 anys, va superar un rival que va estar a dos punts de la victòria, amb 30-0 i 5-4 en el segon set. A partir d’allà es va ensorrar, mentre l’espanyol feia gala de la seva experiència per aconseguir l’1-0, com va fer davant els txecs.

"Ha sigut un gran dia. Després del partidàs de Robert, que ha donat una lliçó de lluita, sense defallir. Una classe per aprendre", deia, content, Alcaraz. El tennista murcià va sortir a la pista de la Fonteta de València amb l’adrenalina al màxim, injectat de moral i disposat a tancar el pas a la final. No va donar opció a Humbert i va manar des del primer moment. Va estar elèctric, concentrat i molt segur.

Va aguantar les envestides d’Humbert i, quan va tenir l’oportunitat, Alcaraz va fer el break (3-2) per prendre un avantatge que ja no va deixar escapar en l’hora i 21 minuts que va durar el partit.

Si Humbert tenia poc a retreure’s davant l’exhibició d’Alcaraz, Fils trigarà més a oblidar la derrota. "És un cop molt dur. Espero que em serveixi per al futur", admetia, enfonsat. Després de dominar amb la seva poderosa dreta en un inici espectacular, en el moment de la veritat amb 5-4 i 30-0, per noquejar Bautista se li va encongir el braç. Es va bloquejar pels nervis i Bautista va aprofitar la tensió del moment no només per salvar el KO, sinó per arrabassar el set al francès guanyant tres jocs consecutius.

"Tu pots"

Notícies relacionades

Començava llavors un altre partit. I en aquell escenari l’experiència de Bautista li donava un plus. Fils no era el mateix. De cop havia perdut la llum i les seves cames necessitaven massatges per rampes. "Volem guanyar el partit. Tu pots", li deia David Ferrer. El capità espanyol era com un jugador de la seva mateixa raça. I sí. Bautista va poder. Va aconseguir el break (5-3) i ja no va deixar escapar el triomf, convertint-se en el veritable heroi del partit.

Alcaraz i Bautista ja podran jugar avui contra els australians amb la tranquil·litat d’haver fet els deures. Només estarà en joc el primer lloc davant una Austràlia, finalista en les dues últimes edicions, que també ha guanyat a França (2-1) i a la República Txeca (3-0). "Sempre s’espera que arribem a la final", deia Alcaraz, que fins ahir no havia tingut gaire bones sensacions amb la Copa Davis.