Girona i Barça no miren enrere

Després que l’equip gironí s’atrevís a discutir el monopoli català dels blaugrana, Montilivi viu un retrobament que definirà tant la reconstrucció del projecte de Míchel com la fiabilitat del cicle obert per Flick.

Michel, técnico del Girona.

Michel, técnico del Girona. / Efe

1
Es llegeix en minuts
Francisco Cabezas
Francisco Cabezas

Cap d'Esports d'EL PERIÓDICO

ver +

Un dels grans turments del futbol –i, és clar, de la vida– és intentar avançar sense deixar de mirar enrere. Així corres el risc de fotre’t una bona trompada. Tant a Hansi Flick com a Míchel, els entrenadors de Barça i del Girona, els han estat recordant aquests dies el que va passar la temporada passada. Ja ho saben. Els gironins li van guanyar els dos partits de Lliga al decrèpit equip de Xavi (2-4 a Montjuïc, 4-2 a Montilivi) i es van permetre discutir, almenys al camp però també als despatxos, el monopoli català dels blaugrana. Però, ¿tot això continua sent vàlid?

A Míchel, que no torna a reproduir els vídeos d’aquelles gestes contra el Barça, l’obliguen a mirar enrere, ja que una part de la seva antiga columna vertebral (Dovbyk, Savinho, Aleix García, Eric Garcia i Yan Couto) ja no hi és; i a Flick el conviden a girar el clatell perquè ha de ser ell qui foragiti els fantasmes del xavisme. Perquè va ser després de l’últim ensorrament a Montilivi quan Laporta es va convèncer que aquell projecte ja no donava més de si.

Que Míchel i Flick es trobin en una de les primeres corbes, i a l’avantsala de l’estrena en la Champions (dimecres el Girona juga al Parc dels Prínceps contra el PSG; el dijous, el Barça s’enfronta a Mònaco al seu botxí del Gamper), servirà per veure quant es pot canviar en uns mesos.

Notícies relacionades

Flick, que no acudeix a la sala de premsa amb ànim de ser portaveu de res, va dir que no tenia per què mirar enrere. El seu equip, abans de l’aturada, ha sigut el millor de la Lliga. Ha guanyat els seus quatre partits, és cert, però, a més, ha definit la seva personalitat, dinàmica i combativa.

I Míchel, mentre s’apartava dels laments, reconstruïa un equip que ve d’enllaçar dues victòries. Tot i que no ho tindrà fàcil avui amb un centre del camp fet pols (Yangel Herrera surt de la seva lesió i Oriol Romeu queda fora per la clàusula de la por) i davant un Barça que ve amb l’ímpetu de les primeres vegades.

Temes:

Montjuïc Girona