Guille Fernández, una altra joia de La Masia a qui Flick dona joc

El futbolista de Rubí de 16 anys viatja a Girona amb el primer equip com a premi pel brillant inici de temporada amb el Barça Atlètic.

Guille Fernández, una altra joia de La Masia a qui Flick dona joc
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

La sequera no arriba a La Masia. La fertilitat de talent és sorprenent. I l’ascensor que porta a les convocatòries del primer equip puja constantment, greixat pels últims entrenadors i la fragilitat de l’economia del club. Hansi Flick ha demostrat sensibilitat amb el planter i prem el botó amb convenciment. Aquesta temporada han debutat en la Lliga quatre joves i només s’han disputat quatre jornades. I, per si no en fossin suficients, va fer pujar a l’autobús que va traslladar l’equip ahir a Girona un migcampista de físic potent i només 16 anys anomenat Guille Fernández.

L’adolescent, nascut a Rubí, cobreix l’absència per lesió de Fermín. Flick no es va atrevir a citar encara Ansu Fati, tot i que aquesta setmana ja ha completat un parell d’entrenaments, recuperat de la fascitis plantar que li va impedir viatjar a la gira dels EUA. Pel que va dir l’alemany, fa pinta que el davanter estarà en la llista del debut en la Champions contra el Mònaco dijous. Calma amb ell.

Mendes, el seu agent

Guille (o Guillermo, segons la convocatòria oficial) ha brillat en aquesta fase incipient de curs amb el Barça Atlètic. Ell i el seu cosí, Toni Fernández, de la mateixa edat, han començat com coets. Toni, menys format físicament, va estar també en la gira nord-americana. És un futbolista molt fi, esquerrà, descarat, dels que entren pels ulls. A Flick, pel que sembla, el té seduït. Però amb ell prefereix esperar. En canvi no ho ha fet amb el seu cosí, un interior amb un tren inferior explosiu, sempre impacient per buscar l’àrea contrària.

El seu representant és Jorge Mendes, molt present en el Barça actual. El superagent porta els papers d’Ansu Fati, Alejandro Balde i Lamine Yamal, a qui va arrabassar els mims d’Iván de la Peña fa un parell d’anys, just quan va fer el salt al primer equip.

Guille va entrar al FC Barcelona l’any 2018, en l’aleví C, arrencat de l’Espanyol. Com el seu parent. El qualificatiu de joia de La Masia es col·loca fàcilment en els últims temps, però el cert és que en el seu cas no és debades. Sempre ha destacat com un puntal dels equips del planter. Juga amb els mitjons a mitja altura, ensenyant part d’uns bessons robustos, i es distingeix per una capacitat de conducció excel·lent, un gran sentit de la competitivitat i un notable sentit de l’autoexigència.

Notícies relacionades

Flick l’ha citat per a diversos entrenaments amb els grans i ara també per al complicat partit contra el Girona, que va sacsejar sense pietat el Barça de Xavi en els dos partits del curs passat. Això de grans és un dir. Lamine Yamal–més que la joia, el tresor del FC Barcelona– només té un any més que Guille. Flick es va pronunciar de forma exigent ahir amb l’extrem. "Crec que Lamine està en un altíssim nivell, però a la seva edat pot millorar; ha de millorar. Els campions no descansen. Ha de treballar molt. Si vol ser un gran campió, no podrà descansar gaire".

Qui sap si Guille substituirà Lamine o algú altre en algun moment del partit de Montilivi. Pot passar. Seria el cinquè adolescent de Flick després de Marc Bernal, Sergi Domínguez, Gerard Martín i Marc Casadó.