Míchel: "Els mirarem a la cara, competirem bé i patiran"

Míchel: "Els mirarem a la cara, competirem bé i patiran"
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Arriben dies importants per al Girona. Un club que havia sigut sempre petit. Tan petit que el seu primer ascens a Primera Divisió va arribar fa set anys (estiu del 2017). Després va tornar a baixar a Segona, va tornar a l’elit (estiu del 2022) i va arribar al paradís de la Champions (estiu del 2024). Tot en un temps rècord per a un club que era petit i que ara és gran i famós, tant que en només quatre dies té dos reptes espectaculars.

Avui rep el Barça de Flick, un equip que governa la Lliga amb una autoritat indiscutible: quatre jornades, quatre victòries, 12 punts dels 12 possibles. I dimecres s’estrena a la Champions contra el París SG de Luis Enrique al Parc dels Prínceps. "El partit de dimecres no existeix. L’equip està enfocat en la Lliga i està preparat", va dir ahir Míchel, convençut que podrà "mirar a la cara" el nou Barça de Flick ("un equip top"), a qui no ha volgut comparar amb el Barça de Xavi, al qual va derrotar en dues ocasions.

"Si no comparo el meu equip, menys encara ho faré amb el Barça", va remarcar Míchel, que ha de triar entre Solís (opció natural), Arnau (atrevit i valent seria situar un lateral dret com a líder creatiu) i Krejcí (opció innovadora) per tapar el forat que deixa al centre del camp Oriol Romeu, assegut a la grada per la clàusula de la por, a més dels problemes físics de Yangel Herrera.

"Competirem bé i patiran. Nosaltres també patirem, però els mirarem a la cara", va proclamar el tècnic del Girona amb ambició, apel·lant a la força que li proporcionarà el Montilivi –no queda ni una sola entrada– per repetir la gesta de la passada temporada. "Si som capaços d’agafar la pilota, tot serà més fàcil. I hem entrenat per fer-ho. Si estem en defensa el 6o o el 70% serà complicat", va advertir Míchel, que insta el seu equip a tenir personalitat per treure-li la pilota al Barça i, sobretot, superar "aquesta pressió top".

"Lamine, el més diferencial"

Va ser llavors quan el tècnic del Girona va relatar el que havia dit al vestidor de Montilivi minuts abans de començar l’última sessió de la setmana. "Jo sempre, abans dels partits, quan miro al rival, estic una mica acollonit, si se’m permet la paraula", va explicar el tècnic català. "Veig el millor, li tinc una mica de por i de respecte, però també he vist com hem entrenat i estic convençut que farem un gran partit; ho crec de veritat", va recalcar Míchel.

Notícies relacionades

I en la seva anàlisi del Barça actual va ser clarivident. "Té molta verticalitat, pressiona molt bé i recupera aviat la pilota", va indicar l’entrenador de Vallecas, convençut que l’única fórmula per desactivar el poderós trio ofensiu blaugrana (Lamine Yamal-Lewandowski-Raphinha) implica treure-li la pilota. No li queda cap altra sortida al Girona.

"Lamine és el jugador més diferencial de la Lliga en l’un contra un. Té una molt bona presa de decisions. És increïble que ho faci un jove de 17 anys. I fa totes les coses bé perquè el seu cap funciona molt ràpid. En això, està per sobre de tots", va comentar un admirat Míchel, que no va oblidar tampoc "la verticalitat i profunditat" de Raphinha, a més del "gol de Lewandowski".