BÀSQUET

Parker condueix el Barça a la final de la Lliga Catalana

Els blaugranes van derrotar per 79-83 un valent Girona amb 23 punts de l’ala pivot. L’equip de Joan Peñarroya s’enfrontarà avui al Baxi Manresa.

Parker, defendido por Abromaitis, este jueves en Tenerife.

Parker, defendido por Abromaitis, este jueves en Tenerife. / FCB

2
José Carlos Sorribes

L’home impassible, Jabari Parker, va portar el Barça amb els seus 23 punts a la final de la Lliga Catalana. El paper de l’ala pivot nord-americà va ser clau ahir en la laboriosa victòria (79-83) contra un valent Girona, un equip que no va tenir res a veure amb el que va naufragar davant l’Andorra. L’equip de Joan Peñarroya s’enfrontarà avui (19.30, Esports 3) a Tarragona al Baxi Manresa en una repetició de l’última final, la que van guanyar els blaugranes per 81-79. En l’altre partit del dia, l’Hiopos Lleida va guanyar al Joventut per 80-83.

El Barça va haver de veure’s molt per sota per despertar-se. El Girona va arribar a avançar-se en el segon quart amb 30-13, després d’un parcial de 16-0 que va arribar amb un bon tancament del primer acte (21-13) i amb un inici del segon encara millor. Peñarroya va haver de parar el partit i amb només assenyalar el marcador ja llegia la cartilla als seus homes.

Equip en construcció

El Barça havia manifestat tots els inconvenients d’un equip en construcció: molta cerca de solucions individuals i poc engranatge col·lectiu. Ni rastre dels bons moments del primer partit de la Lliga. Va reaccionar amb més actitud defensiva i dos triples de Parker, però va arribar al descans (43-35) amb molta feina a fer.

Va millorar en la segona part, tot i que mai a tanta distància com es pot esperar entre dos equips que viuen en dos mons oposats, per pressupost, plantilla i objectius. Però ahir el Girona de Fotsis Katsikaris va ser un equip combatiu que va resistir les envestides del rival en la segona part. Van arribar quan Parker va decidir que ja n’hi havia prou. El Barça es va avançar per 51-56 en el tercer quart, però va tornar a patir una apagada que el rival va aprofitar amb un altre parcial brillant: 11-0.

El partit va entrar en el quart final (62-61) amb tot per decidir. Quan Peñarroya va convocar les seves dues grans estrelles, Jabari Parker i Kevin Punter, va quedar clar que calia sentenciar. Ho va fer el primer amb més triples (va firmar un 5 de 7) i el segon amb un tres més u impactant. Malgrat l’escomesa final de Durham (79-80 a 1.20 del final), el Girona ja no va poder més davant un oponent que va recuperar ahir Vesely després de la seva operació d’apendicitis.

Girona: Iroegbu (9), Durham (17), Martínez (3), Pons (9), Caffaro (8), Fjellerup (16), Marcos (11), Sorolla (1), Sibande (3), Fernández (2), Ferrando.

Barça: Satoransky (2), Brizuela (6), Parra (3), Parker (23), Hernangómez (9), Punter (11), Laprovittola (13), Núñez (8), Metu (4), Anderson, Vesely (4).