Comença el judici al City per les possibles irregularitats financeres

Haaland celebra un gol este sábado con el City.

Haaland celebra un gol este sábado con el City. / Ap

1
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

El judici que enfronta la Premier League contra el Manchester City, per les seves suposades 115 irregularitats financeres, comença avui. "El judici esportiu del segle", segons els mitjans anglesos més exclamatius. Els càrrecs seran analitzats per una comissió independent formada per tres membres, que es reunirà en una localització secreta. El procés podria durar diverses setmanes i el veredicte es coneixerà, com a molt tard, a la primavera del 2025.

La Premier League va acusar el febrer de l’any passat el City d’haver trencat la regulació financera de la lliga en 115 ocasions entre el 2009 i el 2018, període en què el club va conquerir tres lligues.

En concret, s’acusa el City d’inflar el valor dels acords de patrocini com a mitjà per canalitzar més diners dels seus propietaris cap al club. També de realitzar pagaments secrets a l’entrenador Roberto Mancini i al llavors agent de Touré Yaya. I d’obstruir les investigacions de la Premier League. El City sempre ha negat haver actuat de manera irregular.

Sanció revocada

Molt s’ha especulat sobre les possibles sancions a què s’enfronta el club anglès en cas de ser declarat culpable. Una multa econòmica, pèrdua de punts, descens de categoria... Tot sona al riu revolt d’aquest cas. En casos recents similars, tant l’Everton com el Nottingham Forest van ser sancionats amb la pèrdua de punts.

Notícies relacionades

La institució ja va ser sancionada per la UEFA el 2019 i se li va prohibir participar en competicions europees durant dos anys, decisió que va revertir el Tribunal d’Arbitratge Esportiu i va deixar en una multa econòmica de 10 milions d’euros.

A Pep Guardiola se’l va inquirir sobre el tema. "Començarà aviat i, amb sort, acabarà aviat. Sé el que la gent espera, però ja ho veurem", va dir.