Espanya passa com a primera a la final de la Copa Davis

El doble de Marcel Granollers i Pedro Martínez dona el punt definitiu contra Austràlia i permet als espanyols passar com a primers a la final a 8 de Màlaga.

Espanya passa com a primera a la final de la Copa Davis
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Tres victòries de tres d’Espanya per entrar com a primera de grup a la Final a 8 de Màlaga i lluitar per una nova enciamera. Marcel Granollers i Pedro Martínez van arrodonir el ple al guanyar el doble australià format per Matthew Ebden i Max Purcell, per 5-7, 6-4 i 6-4. Sense Carlos Alcaraz ni Roberto Bautista, l’equip capitanejat per David Ferrer va aconseguir el triomf final contra Austràlia (2-1), que li donava el primer lloc en la classificació final del grup B.

En el primer individual, Pablo Carreño, que va entrar per Bautista, heroi de les dues anteriors eliminatòries, va donar el primer punt al vèncer Jordan Thompson per 2-6, 6-2 i 7-6 (3), després d’una remuntada en què va superar un 5-3 i servei del tennista australià en el tercer set. No va poder imitar-lo Pedro Martínez, substitut de Carlos Alcaraz, que va caure davant Alexei Popyrin per 6-4 i 6-4.

Ferrer va optar per a l’última eliminatòria, amb la classificació ja guanyada, per donar entrada a Carreño i Martínez per jugar els dos individuals. La valentia no podia tenir millor premi. Un premi al seu treball en l’equip durant tota la setmana. El capità espanyol va prioritzar la participació de tots els seus jugadors, sense pensar en la Final a 8 que es disputarà del 19 al 24 de novembre al pavelló Martín Carpena de Màlaga.

Carreño va aprofitar aquesta oportunitat per tenir una alegria que feia temps que no vivia. "Venia d’un moment molt dur", explicava el tennista de 30 anys, que està sortint d’un túnel de gairebé dos anys, amb un parell d’operacions al colze i una lesió a l’esquena que l’han fet caure fins al lloc 207 mundial.

Una situació que el va fer sortir més nerviós i tens. Així va cedir amb facilitat el primer set, però no es va ensorrar. Al contrari, va mantenir l’esperit de lluita, la fe, que irradia Ferrer des de la cadira de capità o la demostració del seu amic Bautista en les anteriors eliminatòries contra la República Txeca i França, decisives per al triomf d’Espanya.

Carreño podria haver igualat el marcador en la segona mànega i capgirar el marcador, remuntant un partit en què va estar amb 5-3 en contra i servei de Thompson (29 mundial), campió del US Open de dobles i vuitè finalista a Nova York, per emportar-se la victòria.

"He sentit que podia fer-ho", admetia Carreño, que va guanyar tres jocs seguits per forçar el tie-break (7-3) i donar el primer punt a Espanya.

No va poder imitar Martínez (42 mundial) en el segon individual del dia contra Popyrin, que va eliminar Djokovic en el US Open. Ho va intentar, però sempre va anar un pas per darrere. El número 1 australià va imposar el seu poderós servei per dominar.

Notícies relacionades

Martínez va tenir l’oportunitat de saltar per segona vegada a la Fonteta per jugar al costat de Granollers, número 1 mundial en dobles, per prendre’s la revenja i acabar sent també protagonista de la victòria d’Espanya a l’imposar-se als australians Purcell i Ebden. En un partit que Espanya va aconseguir conquerir després d’una nova remuntada aquesta setmana. La millor manera de treure’s l’espina clavada de l’any passat, quan va quedar eliminada sense guanyar cap eliminatòria.

Espanya serà a Màlaga a la recerca d’una setena enciamera, després de l’última que va guanyar el 2019 a Madrid, junt amb els equips d’Itàlia, defensora del títol, Austràlia, els Estats Units, Alemanya, l’Argentina, el Canadà i els Països Baixos o Bèlgica. La missió no serà fàcil a Màlaga, on hi podria haver Jannik Sinner (número 1) i Lorenzo Musetti (19), Taylor Fritz (7), Tommy Paul (13), Frances Tiafoe (16), Zverev (2) o Miñaur (11).