"‘Mea culpa’"

Míchel no va buscar excuses. «El Barça va ser molt superior», va dir ahir l’entrenador del Girona en diverses ocasions, recordant que l’«únic responsable» de l’1-4 a Montilivi és ell, perquè no va saber donar el pla adequat de partit als seus jugadors. Va voler mirar el líder als ulls, però no va poder.

"‘Mea culpa’"
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Girona no va poder ni competir, abatut ja des de l’inici, devastat per l’imperdonable error de David López en el 0-1, que va deixar l’empremta de Lamine Yamal, pròleg d’una tarda funesta. A Míchel se’l va veure turmentat per l’huracà que va provocar la sortida del Barça de Flick (1-4). "Viure del record està molt bé, però calma. Calma perquè estem lluny del Barça. Jo també estic lluny dels entrenadors top", va admetre el tècnic madrileny, assumint que tot el que havia preparat va sortir malament.

El tècnic de Vallecas va quedar impactat, igual que el Montilivi, que va perdre tot entusiasme al comprovar com Iñigo Martínez, el central esquerrà blaugrana, recuperava la pilota més a prop de la porteria de Gazzaniga que de la de Ter Stegen. Ni competir ni "mirar als ulls" el Barça, com demanava Míchel. Res de res, arrossegat com va acabar per un rival que li va passar per sobre. "El pla de partit no ha sortit bé. Ells s’han sentit còmodes. No vam superar la seva primera línia de pressió", va confessar el tècnic del Girona, recordant que l’únic responsable de l’1-4 encaixat ahir era ell. "Mea culpa, la pissarra no ha sortit com volia", va afegir després sense posar cap excusa. "No posem ‘peròs’ a la derrota. No vam fer bé les coses. El Barça ens ha demostrat que estem lluny del nostre millor nivell. Volíem tenir més la pilota, però no va poder ser", va precisar.

"Els dos primers gols són perdonables, jo exigeixo això. El Barça és un equip vertical i nosaltres necessitàvem trobar el tercer home per fora. A més, la pressió no la vam fer bé", va comentar l’entrenador abordant detalls més concrets d’un partit en què el Girona no va ser el Girona, sobretot perquè el Barça l’hi va impedir des del primer minut.

"El 0-3 ens va deixar molt freds, era molt difícil aixecar-lo", va admetre Míchel, que també va detectar un greu error tàctic del seu equip en el 0-4, firmat per Pedri, que va deixar en silenci el Montilivi. "El quart gol, a nivell tàctic, tampoc em va agradar. Ens han superat en la tàctica i jo en soc el màxim responsable", va reiterar el tècnic.

"Gols defensables"

"No m’agraden aquests dos gols, això em fa mal a mi", va dir insistint, una vegada i una altra, en el 0-3 i en el 0-4. "El gol d’Olmo és defensable; el gol de Pedri és defensable. Aquestes accions m’emprenyen bastant i les han de tenir al cap", va reiterar Míchel en un claríssim missatge cap als seus jugadors, precisant que "van interpretar molt malament jugar en camp contrari". Tot i que, alhora, va sostenir que aquest 1-4 no afectarà en el rendiment immediat de l’equip. "No, no patirem aquesta derrota perquè em correspon a mi donar les respostes adequades als jugadors, així que no tindrà influència en la Lliga ni tampoc en la Champions".

Notícies relacionades

El tècnic va voler destacar la capacitat de creixement que ha de demostrar el seu equip, sense perdre tampoc el temps en refugiar-se en polèmiques arbitrals. "Venia d’un rebot i és la interpretació de si la mà ocupa un espai o no. La realitat és que no m’he sentit perjudicat, és una decisió arbitral. El pla de partit no ha sigut el correcte i no s’ha de mirar enlloc més que no sigui la nostra millora. El Barça ens ha demostrat que estem lluny", va explicar sobre el penal que el VAR va desautoritzar quan Abel Ruiz ja estava preparat per llançar-lo.

I sobre l’estrena de la Champions dimecres vinent al Parc dels Prínceps, ho veu "com un somni" per a un club que fa tres anys estava a Segona Divisió. "Sortirem amb tota la motivació del món i intentant ser nosaltres mateixos", va explicar, mentre passarà les pròximes hores revisant vídeos de l’1-4.