La continuïtat de l’estrella

Aitana renova amb "el millor contracte de la història"

El Barça reconeix la interior com la millor del món en el present i en el futur immediat

 «Soc una persona molt ambiciosa i el meu caràcter sempre em demana més», afirma

L’actual Pilota d’Or allarga la seva vinculació amb el Barça quatre anys més i l’entitat reforça el seu projecte a llarg termini. El paper d’Aitana Bonmatí no només és fonamental a nivell futbolístic, sinó com a emblema del club i com un referent per a les noves generacions. 

Aitana renova amb "el millor contracte de la història"
4
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Poques notícies millors hi ha per començar la temporada. Aitana Bonmatí, la millor jugadora del món i emblema indiscutible del Barça, va firmar ahir la seva renovació com a jugadora blaugrana. La catalana allarga així el contracte que acabava a final d’aquesta campanya i l’amplia fins a l’estiu del 2028.

La renovació d’aquesta vinculació ve de bracet amb una pujada de sou que converteix Aitana en la futbolista més ben pagada de la plantilla, amb una xifra per sobre del milió d’euros anuals. Malgrat les ofertes (molt més temptadores econòmicament) Aitana ha decidit seguir al club de la seva vida i continuar sent una de les líders de la plantilla.

Amb el Barça, les negociacions han sigut fluides. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, les reunions han sigut cordials i amb molta freqüència. Després de la final de la Champions es van donar amb més intensitat i allà es van acabar d’acostar les postures. La implicació per les dues parts de la negociació ha sigut total i des d’executius fins al mateix Joan Laporta s’han involucrat en les reunions. El president, present en la firma final, es va mostrar ahir molt proper amb la futbolista, que també va estar acompanyada per Xavi Puig, directiu responsable del femení, i Marc Vivés, director esportiu de l’equip.

D’ofertes no n’hi han faltat, a l’actual Pilota d’Or. Després del seu excel·lent paper la temporada passada i amb tots els reconeixements individuals que se li han atorgat, Aitana era l’aspiració de qualsevol club. Des de l’any passat, diferents clubs es van interessar per fitxar la catalana, però Aitana sempre ha prioritzat quedar-se al club blaugrana malgrat tenir sobre la taula propostes econòmicament molt més substancioses.

Chelsea i Olympique de Lió van ser dos clubs que van arribar fer una proposta formal. El conjunt anglès ja va comunicar a la jugadora i al Barça la seva voluntat de pagar la clàusula de rescissió (3 milions d’euros) a més d’assignar un salari de gairebé dos milions per temporada a la catalana si s’unia a les blues. Malgrat escoltar ofertes amb normalitat absoluta, Aitana sempre ha sabut que la seva intenció era quedar-se al Barça. Una situació semblant es va donar en la seva última renovació, quan equips com el Lió també van posar sobre la taula contractes substanciosos. Ara i llavors, la intenció d’Aitana sempre ha sigut quedar-se al club de la seva vida, d’aquí la voluntat de tancar el nou contracte sense pressa però al més aviat possible. El contracte que s’ha firmat aquest dilluns és "el millor contracte de la història del futbol femení", afirmen fonts coneixedores del document. L’acord està tancat des de fa més d’un mes, segons ha pogut saber aquest mitjà.

Que la catalana firmi fins al 2028 no és poca cosa. Per al Barça, Aitana és fonamental en el projecte, també a llarg termini, i amb la firma d’un contracte de tanta durada (gens habituals en futbol femení) l’entitat s’assegura que la 14 vesteixi de blaugrana com a mínim quatre temporades més. De fet, sempre ha sigut una prioritat per al club. Markel Zubizarreta, director esportiu de l’equip fins a l’any passat, ja tenia en el seu full de ruta començar les negociacions amb molt marge per a així poder renovar-la un any abans que finalitzés l’acord vigent. Amb l’arribada de Marc Vivés es va mantenir el mateix objectiu fins a arribar al nou acord.

Projecte a llarg termini

La renovació de la millor jugadora del món suposa mantenir l’aposta guanyadora pel conjunt femení. I és que Aitana no és una jugadora qualsevol. La 14 del Barça, que ha vist com la seva renovació s’anunciava a les 14.14 hores, és la vigent Pilota d’Or, millor jugadora d’Europa de la UEFA i millor esportista del món en els Laureus, entre altres guardons individuals. Per al Barça, Aitana Bonmatí és capital per al projecte. Des de l’entitat culer reconeixen Aitana com la millor futbolista del món. Tant en l’actualitat com en el futur.

Notícies relacionades

"Aquest any començo la meva tretzena temporada al Barça", va explicar Aitana després de l’acte de firma del contracte. "Quan acabi, seran 16 anys. No hi ha més a dir d’algú que és culer des de ben petita, amb aquest sentiment tan profund i que vol continuar fent història amb aquest club". "Soc una persona molt ambiciosa i el meu caràcter sempre em demana més. No em conformo amb res i tenim equip per continuar lluitant per tot. La meva ambició és màxima, la de l’equip també, i volem continuar guanyant-ho tot i portant aquest escut a dalt de tot durant molts anys més", afegeix la millor jugadora del món.

A més és una peça clau del conjunt de Pere Romeu. Futbolísticament, és un pilar per a l’equip. El seu talent i la manera que té d’entendre el futbol són imprescindibles per a les campiones d’Europa. Els seus registres així ho corroboren. Aitana va ser clau en l’última final de Champions disputada a Bilbao i és la màxima golejadora de la història del club en la màxima competició europea, empatada amb Alexia Putellas (22 gols cada una).