Fermín té una altra lesió muscular i serà baixa tres setmanes més

L’absència del centrecampista, que estava a punt de recuperar-se de la malaltia que va patir amb la sub 21, resulta molt inoportuna al conèixer-se que Dani Olmo estarà fora almenys un mes.

Fermín té una altra lesió muscular i serà baixa tres setmanes més
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Fermín López sembla estar pagant les escasses vacances que ha disfrutat aquest estiu. Tot just 10 dies després d’encadenar l’Eurocopa d’Alemanya i els Jocs Olímpics de París. L’andalús, que es va reincorporar ahir a la dinàmica de grup després d’una lesió muscular al recte anterior de la cuixa esquerra que es va produir fa dues setmanes entrenant amb la selecció sub 21, va patir ahir una altra lesió. El mateix tipus de malaltia, però a l’altra cama, la dreta. Segons va informar el FC Barcelona, el temps de baixa estimat és de tres setmanes més.

Fermín, de 21 anys, va camí de protagonitzar una temporada similar a aquella de Pedri en què va enllaçar lesions musculars després de disputar també Eurocopa i Jocs Olímpics, en el seu cas fa tres anys. A l’Eurocopa amb prou feines va jugar Fermín, però de les càrregues físiques pels entrenaments no es va deslliurar. Als Jocs de París ho va jugar tot, i de fet va ser un futbolista capital en la consecució de la medalla d’or per a Espanya. Per alguna cosa va ser declarat millor jugador del torneig.

El recte anterior dret

En la sessió d’ahir a la ciutat esportiva estava tot previst perquè participés durant part de l’entrenament amb el primer equip i viatgés a Mònaco per al debut blaugrana a la Champions, dijous vinent. Però no va poder completar-lo. El múscul del recte anterior dret li va fallar.

La seva lesió resulta particularment inoportuna, ja que podia considerar-se un substitut natural de Dani Olmo, lesionat a Montilivi i afligit del seu bíceps femoral de la cama dreta que el mantindrà apartat dels terrenys de joc entre quatre i cinc setmanes. El centrecampista andalús s’uneix a l’exjugador del Leipzig a la infermeria i no tornarà fins després de la pròxima aturada de lliga pels partits de les seleccions, a principis d’octubre.

Fermín tot just ha pogut jugar sota les ordres de Hansi Flick, només 57 minuts repartits en tres partits. El tècnic alemany no para de rebre alegries pel joc i els resultats de l’equip, però molts disgustos en l’apartat de les lesions, en particular en la línia medul·lar. Flick no pot comptar amb una infinitat de centrecampistes. El jove del planter Marc Bernal, una de les seves apostes de l’inici de temporada, no reapareixerà fins al curs vinent per una ruptura del lligament encreuat anterior del genoll esquerre.

Notícies relacionades

La tornada de Frenkie de Jong, amb problemes infinits al seu turmell dret, és una incògnita, tot i que ja treballa amb el grup. El mateix que Gavi, el retorn del qual no s’espera fins al novembre després de gairebé un any de recuperació de la seva gravíssima lesió al genoll dret. I ara, són Olmo i Fermín els que també es queden al marge.

Com a mínim, l’andalús es perdrà els partits de Lliga davant el Getafe, l’Osasuna i l’Alabès, a més de les dues primeres jornades de la Champions, a fora contra el Mònaco i a casa contra el Young Boys suís. Després del segon parèntesi de lliga pels partits de seleccions, el Barça s’enfrontarà al Sevilla el diumenge 20 d’octubre a Montjuïc. Segons els càlculs mèdics, llavors ja hauria d’estar de tornada a l’activitat. A Dani Olmo, en canvi, no se l’espera fins a finals d’octubre.