Un gran Courtois facilita un altre triomf enganyós del Madrid

El porter belga va evitar quatre gols amb les seves parades i els blancs van castigar els errors de l’Stuttgart per endur-se una soferta victòria amb gols de Mbappé, Rüdiger i Endrick.

Mbappé celebra el seu gol, ahir al Bernabéu. | JUAN MEDINA / REUTERS

3
Fermín de la Calle

Ancelotti té molta feina amb aquest Reial Madrid al qual se li presumia una excel·lència que no apareix per enlloc. El tècnic va advertir aquest dilluns que "té millor plantilla que la temporada passada" i pot ser que tingui raó, però l’únic irrebatible en aquests moments és que aquest equip és pitjor que el de l’any passat. Navega a la deriva aferrat a la fusta de la seva porteria, a les parades del seu porter i als llampecs d’un Mbappé amb més jerarquia futbolística que Vinicius. Davant l’Stuttgart, Courtois va salvar un equip sense fluïdesa ni complicitat entre les seves estrelles. Per això en aquest Bernabéu sense concerts es va sentir la música dels xiulets de l’afició madridista. Victòria, gràcies a Thibaut.

El Reial Madrid arrossega encara la mandra pròpia de la pretemporada, a la qual cosa suma el caos tàctic provocat per l’arribada de Mbappé i la marxa de Kroos. I, mentre Ancelotti acaba de geolocalitzar l’equip, afronta els partits mirant de no descosir-se enrere i encomanant-se a dalt al gol dels seus davanters.

Per a aquest inici de Champions, el calendari va oferir un adversari que mai havia trepitjat el Bernabéu en Copa d’Europa, l’Stuttgart. Un equip fidel a la fórmula que li ha donat èxit històricament: joventut i audàcia. Els de Sebastian Hoeness, fill de Dieter i nebot d’Uli, juguen amb quatre a dalt, i surten tocant des d’enrere, cosa que anunciava un partit d’aquells que incomoden aquest Madrid acomodat. Al quart d’hora l’Stuttgart havia disparat sis vegades, quatre a porta, i Courtois havia evitat tres gols clamorosos amb les seves parades. Aquest 4-3-3 funcionarial d’Ancelotti presenta, avui dia, una medul·lar de paper i una defensa que, en aquesta ocasió, feia aigües amb Rüdiger desorientat i Carvajal apedaçant de central. I, amb tot això, la fusta va tornar a salvar-lo en el minut 27, quan el travesser va alleujar els blancs.

Quan li toca elaborar l’onze, Carletto treu el seu costat més polític i posa tots els cromos sobre la gespa. Una decisió populista que fa que Vinicius desplaci Mbappé a la punta i el Madrid desactiva la seva principal arma. Però els alemanys es van entossudir a perdonar la vida als madridistes i el Madrid es va poder avançar.

Penal corregit

El turc Umut Meler va assenyalar un penal per una puntada de peu inexistent a Rüdiger que el VAR va corregir. Sense notícies de Bellingham, Vinicius, que va perdre 18 pilotes en el partit, ni Rodrygo, Courtois va maquillar les carències defensives per subjectar el Madrid en el xoc.

La segona part va començar amb una cantada de Mittelstädt ben aprofitada per Rodrygo, que va regalar a Mbappé. Gol de Kylian en la seva estrena en la Champions amb el Madrid, el cinquè en set partits dels 50 que ha promès marcar aquesta temporada. Un altre dia a l’oficina per a aquest equip immisericordiós que mai perdona.

Però el Madrid es va posar a adormir i Ancelotti no va ser capaç d’activar els seus. I això ho va acabar pagant en un córner en el qual, després que toquessin la pilota quatre alemanys, Undav va empatar de cap. Merescut càstig per al trist acompliment dels madridistes davant un rival valent i una mica ingenu a les àrees. Aquesta tendresa va tornar a sortir en un córner que Modric va posar al cor de l’àrea petita, on Rudiger va robar la cartera a Nübel, el porter alemany. Dos errors, dos gols. Endrick va posar el colofó celebrant el seu recent casament amb un gol darrer que va certificar un enganyós 3-1.