El ‘10’ del Barça torna per a la Champions

Ansu Fati va rebre l’alta mèdica després d’una fasciïtis plantar que va retardar la seva reaparició i ahir va viatjar amb l’equip a Mònaco. «Està disponible per a 45 minuts», va dir Flick.

Ansu Fati en el estrenamiento del Barça previo a viajar a Mónaco

Ansu Fati en el estrenamiento del Barça previo a viajar a Mónaco / FC Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa gairebé un any que el Barça no compta amb Ansu Fati, el seu dorsal número 10, un buit que s’ha notat a la plantilla malgrat la irrupció estratosfèrica de joves com Lamine Yamal i Pau Cubarsí. El seu talent i tacte amb la pilota faran falta al Barça de Hansi Flick, que reconeix estar il·lusionat amb la tornada del davanter en una convocatòria. Fa 389 dies que Ansu Fati no es posa la samarreta blaugrana. Contra el Mònaco en l’estrena a la Champions pot tornar a tenir minuts.

"Està llest per jugar", va dir ahir Flick. "Està disponible per jugar 45 minuts, però no diré quina pot ser la seva posició. Ja ho veurem quan sigui sobre la gespa. Disfruta jugant i marcant i és el que necessitem, jugadors que marquin gols", va afegir sobre el retorn del punta.

L’última vegada que el Barça va tenir el seu 10 sobre la gespa va ser el 27 d’agost del 2023, quan en la jornada 3 de la Lliga va reemplaçar Lamine Yamal en el minut 76. Aquells 14 minuts que va jugar a l’estadi de la Ceràmica contra el Vila-real van ser els últims que va disputar. Després va arribar la seva cessió al Brighton, on no va brillar com s’esperava, i de la qual va tornar aquest estiu al vestidor de la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Quan semblava que el comptador es posava a zero amb l’arribada de Flick a la banqueta i la recuperació de les lesions recurrents era total, una fasciïtis plantar el va obligar a parar de nou. La reaparició es va retardar fins avui segurament, quan torni a posar-se el 10 a l’esquena després de rebre l’alta mèdica.

El dorsal de Messi

Ansu vol demostrar que no ha perdut la seva brillantor. El jove davanter va ser una irrupció esperançadora. No a qualsevol se li dona el dorsal que va lluir tants anys Messi, ni se’l carrega i honra amb tal responsabilitat i reconeixement. Ara bé, de l’Ansu espurnejant de la seva irrupció encara cal veure què en queda. El 7 de novembre del 2020 va ser quan la seva carrera va quedar en suspens. Durant la primera part d’un Barça-Betis es va lesionar de gravetat al trencar-se el menisc intern del genoll esquerre.

Notícies relacionades

Va haver de passar fins a quatre vegades per quiròfan per posar fi al malson. Va tornar a jugar 323 dies després, tot i que lluny del seu millor nivell, cosa normal després d’una baixa tan llarga. Li va costar arrencar, va perdre protagonisme i va acabar cedit a Brighton l’any passat. Ara ha tornat amb la ment neta i ganes de demostrar per què la il·lusió per ell continua justificada.

Amb tot, la responsabilitat del dorsal i els records encara presents de la qual cosa va ser perduren en la memòria blaugrana. Tot torna a començar i no hi ha millor escenari per fer-ho que la Champions.