Peleteiro torna a Galícia i el seu marit serà el seu entrenador

L’extriplista francès Benjamin Compaoré agafa el relleu d’Iván Pedroso en una decisió presa per motius familiars. «Després de 13 anys torno al meu refugi», diu la saltadora.

Peleteiro torna a Galícia i el seu marit serà el seu entrenador

BORJA SÁNCHEZ-TRILLO / EFE

2
Es llegeix en minuts

Si hi ha una cosa a la qual s’ha negat Ana Peleteiro en la seva carrera és que parlin per ella. Per això la saltadora va voler prendre ahir la paraula després d’anunciar el final de la seva relació professional amb Iván Pedroso. Una aliança que ha tingut com a fruits el bronze dels Jocs Olímpics de Tòquio i el recent or en l’Europeu de Roma. A París 2024 es van escapar les medalles. Després de la cita francesa es va anunciar el final dels "anys més increïbles i surrealistes de la meva vida", com els va definir ahir la triplista, molt emocionada per l’anunci de la seva nova vida.

La nova etapa d’Ana Peleteiro serà a Galícia i el seu entrenador serà Benjamin Compaoré, també atleta de triple salt, recentment retirat i marit de l’atleta de Ribeira, la seva localitat natal i on espera crear un grup d’alt rendiment. "És el millor per a la nostra família i per a tothom", va reconèixer la medallista olímpica.

Exposició emocional

L’atleta francès és, com Peleteiro, especialista en la prova de triple salt, en la qual va arribar a ser campió europeu el 2014. Junts van tenir la Lúa, "una nena que ja té 2 anys", va reconèixer amb sorpresa l’esportista, que no vol que el temps li passi per sobre. "Per primera vegada he pres una decisió molt conscient", va raonar en una exposició emocional en la qual va apostar per la descentralització de l’esport. "Passar per les grans ciutats t’aporta molt. De vegades necessites sortir per apreciar el que tens a casa. A Galícia som privilegiats, la qualitat de vida és espectacular. Tot i que plogui, la gent pot entrenar en condicions. ¿Què et dona Madrid? Les altres coses que l’esportista no té. Però considero que, una vegada t’has format com a esportista i com a persona, si la teva mentalitat és de campiona, de lluitadora, ho pots aconseguir a la teva terra", va sentenciar.

"El meu cos i el meu cap em demanen coses noves", va assegurar l’atleta, després de vuit anys amb Iván Peleteiro. "Somiava ser mare. La maternitat era un somni, però m’entristeix veure que s’ha criat en un ambient que no era el que jo havia imaginat. Després de 13 anys torno al meu refugi. La meva casa és Galícia", va explicar l’atleta, que va reconèixer que és molt difícil explicar el canvi d’un entrenador en l’esport individual.

Després de París

Notícies relacionades

"Volia evitar barrejar el món personal amb el professional. L’hi vaig comentar [a Compaoré] després de París. També s’ho va haver de pensar, valorar que aquest projecte per a la nostra família era el més adequat. Però és molt bon entrenador i l’he vist aconseguir objectius increïbles amb els seus atletes. Té una visió del triple salt molt semblant a la meva i a la d’Iván", va defensar l’atleta. "Sap escoltar, però alhora té caràcter per donar ordres", va afegir.

Una mirada al futur, perfectament conscient d’on ve. "La meva relació amb Iván està perfectament. Després de la comprensió que ha tingut amb la decisió, veure el carinyo que em té i que em digui que el nostre vincle serà etern... La seva relació amb Compaoré és molt bona i enriqueix l’ambient. No estava acostumada a escoltar-lo sent carinyós i em vaig sorprendre molt", va concloure Peleteiro.

Temes:

Roma