LA TEMPORADA BLANC-I-BLAVA

Joan García se cita amb el Madrid de les "superestrelles"

El jove porter, que va estar a prop de marxar a l’Arsenal aquest estiu, assegura que l’Espanyol jugarà demà al Bernabéu «amb la mentalitat de guanyar»

Joan García se cita amb el Madrid de  les "superestrelles"
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Va ser un dels culebrons de l’estiu periquito i finalment va acabar amb un final feliç per a un Espanyol que disfruta sota pals d’un dels millors porters de la Lliga. Joan García (Sallent, 23 anys) és l’indiscutible guardià del marc blanc-i-blau després d’estar a un pas de l’Arsenal, el poderós club anglès, que va arribar a oferir 20 milions d’euros pel meta català. El director esportiu Fran Garagarza es va mantenir ferm exigint els 30 milions de la clàusula i Joan García, amb contracte fins al 2028, continua sostenint els periquitos. Demà li espera feina extra en l’exigent duel contra el Reial Madrid al Bernabéu .

Cinc partits acumula l’Espanyol en el seu retorn a Primera i suma 7 punts, una xifra esperançadora tenint en compte l’austeritat del club. Joan García ha encaixat cinc gols i acumula 17 parades, de manera que se situa en el top 5 de la Lliga, que encapçala Diego Conde, el meta del Vila-real, amb 20. Set parades van tenir lloc al Metropolitano, on el quadre periquito va treure un meritori empat davant l’Atlètic. Repetir aquesta gesta és l’objectiu davant un Madrid famolenc.

Mbappé, Vinícius, Bellingham i Rodrygo amenacen la fiabilitat del porter periquito, convençut que l’Espanyol plantarà cara al quadre d’Ancelotti. "Tenim el pla molt clar. La mentalitat és la d’anar a guanyar", va proclamar ahir el porter, que espera "tocar poques pilotes" davant els astres merengues. Això seria un bon senyal per sobreviure. "Tenen superestrelles. Fins i tot els que no juguen tant ho són. Però són humans. El millor és no especular. Només em centro a exhibir la meva millor versió i que el seu potencial quedi en res".

Al Bernabéu coincidirà també amb Thibaut Courtois. "És el millor porter del món. Fa molts anys que està a un nivell espectacular, fins i tot després de la lesió. Però també és un ésser humà, així que intentarem marcar-li gols i que després de dissabte ja torni a ser el millor del món".

"Tranquil i aïllat"

Notícies relacionades

Al tractar-se de la seva primera compareixença després del convuls mercat de fitxatges, Joan García es va aturar en aquelles setmanes incertes, que també va viure des de la distància al proclamar-se campió olímpic amb la selecció espanyola a París. "Vaig estar bastant tranquil i aïllat durant tot el mercat perquè vaig participar en els Jocs i quan vaig arribar aquí ja començava la Lliga", va explicar el porter.

La incertesa es va mantenir fins a l’última jornada. "Aquells dies van ser més intensos, però només pensava a centrar-me en el que tocava. Ho vaig aconseguir i no em vaig permetre tenir distraccions. És evident que t’arriba tot, però sabia on havia de tenir el cap", va dir el jove porter. L’afició periquita va celebrar el desenllaç final. Saben que amb Joan García la porteria està ben coberta. "He treballat molts anys per a aquesta oportunitat i l’estic disfrutant, espero viure una temporada molt bonica", va afegir.

Temes:

Espanyol