"No t’enfadis, hem vingut a passar-ho bé"

La gravació de les declaracions de Rafa Mir i de les dues víctimes d’una presumpta agressió sexual davant la jutge revelen contradiccions en la versió del jugador que contrasten amb la coherència i fermesa de les dues joves.

"No t’enfadis, hem vingut a passar-ho bé"
3
Es llegeix en minuts

La gravació de les declaracions íntegres de Rafa Mir i de les dues víctimes d’agressió sexual davant la jutge d’instrucció número vuit de Llíria deixen al descobert incoherències i contradiccions, apreciades per la mateixa jutge, en el relat del futbolista, en contraposició amb el relat "coherent i ferm en la incriminació" que va ser exposat per les dues joves de 21 i 25 anys. A més, l’única escletxa a què s’aferra la defensa del davanter del València CF, l’informe de la intervenció de la Policia Local de Bétera, en el qual no es va deixar constància d’una possible agressió sexual, també va ser perfectament aclarit per la mateixa víctima de la doble violació.

La noia va explicar a la jutge que els altres dos policies de Bétera "no es van assabentar de res" del que li estava explicant a la seva companya perquè estaven una mica apartades. A la Guàrdia Civil ja va manifestar que els agents mantenien una "conversa distesa" amb el jugador. Davant les preguntes de la defensa de Mir, la jove aclareix que l’agent tampoc li va donar "gaire bola" i que quan va arribar el seu pare li van dir que "tot estava bé i se’n podien anar".

Abans d’arribar a aquest punt la jove va relatar detalladament els dos episodis d’agressió sexual soferts diumenge a la matinada 1 de setembre. Després de conèixer-se en una discoteca, a les set del matí van marxar en un taxi de manera voluntària al xalet del futbolista. Ja en el taxi la noia de 21 anys es va sentir incòmoda i va demanar parar per posar-se davant.

La primera de les agressions és a la piscina, després que Rafa la tirés a l’aigua al veure-la enfadada com ell mateix reconeix. "No t’enfadis, hem vingut a passar-ho bé", li va dir després de sortir de tenir sexe consentit amb la seva amiga al safareig de la casa. "La vaig agafar en braços com si fos un nen", aclareix el futbolista. És aquí on la jutge veu ja la primera incoherència en el relat del futbolista, que dona "arguments vagues, inconcrets i genèrics" per mirar de justificar així els hematomes que presentava la víctima a l’avantbraç esquerre.

El futbolista, que va insistir en tot moment que "tot va fluir de manera consentida", reconeix que després d’abraçar-se la "va tocar com a la discoteca", i va arribar a introduir-li els dits a la vagina, que segons ell, també ho va fer al local d’oci ple de gent.

"¿Li va marxar l’enuig de cop al tirar-la a la piscina?", li va preguntar, el futbolista fuig d’estudi i diu que com que "l’aigua estava superfreda" surten a buscar unes tovalloles. I que després se’n van a parlar al bany perquè ella li comenta que està enfadada amb la seva amiga. Dins del bany "ens vam mirar, ens vam besar, ens vam tocar", explica tot i que sense concretar com ella el toca a ell al ser preguntat.

En aquell moment, truca a la porta l’amiga, que enfadada demana explicacions. Quan la víctima surt "comencen a discutir per ell", segons remarca el futbolista. L’esmentada discussió és també narrada per les denunciants, que en cap moment ho han amagat.

Notícies relacionades

La segona agressió sexual, ocorreguda al bany, que el futbolista tanca amb balda, no es produeix just després de l’episodi de la piscina, com relata Mir, sinó que ja després d’aquesta primera agressió amb accés carnal la jove vol marxar de la casa, tot i que no els diu el perquè. De fet, arriba a sortir de la vivenda, però hi torna a buscar el bolso. És llavors quan, segons la seva versió, Rafa la posa al bany agafant-la fortament del braç i la torna a agredir sexualment a sobre del lavabo. "Estava plorant, li vaig demanar que parés". Quan la seva amiga truca no li pot ni respondre.

Després ve la ja sabuda discussió entre les dues amigues. Una d’elles visiblement afectada "per la situació de violència sexual viscuda", segons reflecteix la jutge en la interlocutòria. L’altra és agredida per l’amic de Rafa també detingut, que li clava un cop de puny, li treu la tovallola i les fa fora seminues. "Sou unes mocoses, marxeu d’aquí", els va dir segons relata la segona víctima, que abans a la piscina li va dir fins a tres cops que deixessin de tocar-li els pits.