GP DE MOTOCICLISME DE MISANO 2

Bagnaia aprofita un error de Martín i arrasa a l’esprint

El bicampió del món italià es col·loca a 4 punts de ‘Martinator’ en el Mundial, mentre que Marc Márquez se n’allunya, al situar-se a 56 punts del líder.

Bagnaia aprofita  un error de Martín i arrasa a l’esprint
3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El nou cap, l’autèntic i nou amo del Mundial de motociclisme, el nord-americà Greg Maffei, CEO de Liberty Media, que recentment ha adquirit la immensa majoria d’accions de Dorna Sports per uns 4.200 milions d’euros, estava present ahir, al circuit Marco Simoncelli, de Misano Adriatico, per començar a conèixer el que ha comprat. I, per descomptat, es va passar tot el dia acompanyat de Carmelo Ezpeleta, organitzador del campionat, que li va informar de tot (i més) el que volia saber.

Maffei, que va lamentar que el circuit estigués bastant buit (ja veurem si avui, a les 13.00 hores, DAZN, hi ha més bona entrada), va assistir a una carrera, bé, a mitja carrera, 13 voltes. Així és la prova a l’esprint de dissabte, bastant insulsa, on l’italià Pecco Bagnaia (Ducati), que corria a casa, bé, més que a casa, al jardí de casa, on s’entrena sempre que vol amb una Ducati Panigale, va guanyar gràcies no només a la seva enorme velocitat i coneixement de la pista, sinó també perquè va aprofitar un greu error (un altre) del subcampió Jorge Martín (Ducati).

Mala sortida de Pecco

La carrera va arrencar amb un altre error de Bagnaia a la sortida. "No sé què em passa, però he de solucionar aquest problema, no pot ser que aconsegueixi la pole i la malgasti en l’arrencada", va reconèixer el bicampió de MotoGP. Mentre Bagnaia no tenia cap altre remei que col·locar-se a l’estela de Matinator, Marc Márquez (Ducati), que poc abans havia caigut i fallat, de nou, a la quali, fet que el va relegar a la tercera fila, arrencava com una fletxa i passava de la setena plaça a la quarta. I allà es va quedar, sí.

Martín semblava que dominava la carrera amb autoritat, tot i que Bagnaia estava molt, molt, enganxat al pilot madrileny de Prima Pramac. Semblava, però només semblava, que, en qualsevol moment, l’italià podia llançar un atac. Però no, no podia. "Em costava moltíssim preparar l’atac al Jorge, perquè anava molt pel lloc". Però, a sis voltes del final, és a dir, en el moment ideal de la carrera, Martinator es va equivocar a l’iniciar una corba llarga i veloç d’esquerres, la número 13 de Marco Simoncelli, cosa que va aprofitar, sense dubtar-ho, Bagnaia per colar-se i col·locar-se líder. A partir d’allà, és clar, l’italià de Ducati Corse no va tenir problemes en imposar el seu ritme, sí, similar al de Martín, però ja líder, cosa que li donava un enorme avantatge. "Sense l’error del Jorge no sé si hauria guanyat", va reconèixer l’italià. "Em vaig despistar una mica quan al tauler de control de dades del meu Ducati va arribar un avís que havia excedit els límits de la pista i em vaig equivocar a l’entrar a la corba 13", confessava Martín.

"A les últimes sis voltes vaig haver de donar el millor de mi, el cent per cent del meu pilotatge", explicava Bagnaia, que va creuar la meta com a guanyador, amb Martín enganxat i Enea Bastianini (Ducati) conquerint la tercera plaça. En realitat, per això hem de parlar de carrera insulsa (potser avui això s’arregla amb el doble de voltes), ja que el podi de l’esprint va estar format pel mateix ordre de la primera fila de la graella: Bagnaia, Martín i Bastianini, els tres capitans de l’exèrcit vermell de la firma de Borgo Panigale.

Notícies relacionades

Márquez, fora del podi

Malgrat que Márquez va fer una gran carrera, sortint des de la setena posició i acabant en quarta, no va ser suficient per pujar al podi. Això sí, Márquez estava orgullós d’haver-ho intentat, tant en la quali com en l’esprint. "La vida consisteix en això: assaig-error. Per això he forçat a la quali, perquè sortir a la primera línia és vital. Ho continuaré intentant sempre". Sobre el seu resultat al capdavant de la resta de Ducatis, el supercampió va afirmar que no és aquí "per guanyar els altres, sinó per competir pel més alt, per mirar d’acostar-me o aconseguir el podi i, fins i tot, si es presenta la possibilitat, guanyar. I no menyspreo, de cap manera, el que estic fent, però estem per al que estem", va acabar.