RETORN BLAUGRANA A LA LLIGA

Flick no s’altera per Mònaco

L’entrenador del Barça no perd el temps a llepar-se les ferides de la primera derrota del curs. Creu que el seu equip aprendrà la lliçó, mentre insinua que farà rotacions contra l’exigent Vila-real de Marcelino.

Flick no s’altera per Mònaco
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Fred i racional com és, Hansi Flick va analitzar la derrota a Mònaco, primera del seu Barça, va detectar els errors comesos i, alhora, va injectar energia positiva per enfrontar-se avui al sòlid i fiable Vila-real de Marcelino, que s’enfila al quart lloc de la Lliga. No perd el temps –tampoc en té gaire, a penes 72 hores entre la derrota europea i el retorn a la Lliga– el tècnic alemany, que va detectar un aprenentatge amable d’aquesta ensopegada. "Vam perdre, però vam defensar molt bé amb 10 jugadors. Tenim un problema si un futbolista dona només el 80%", va afirmar després, sense revelar el destinatari d’aquest missatge tan críptic.

En una setmana, el Barça ha transitat de la felicitat de Montilivi després d’abatre el Girona (1-4) a signes d’inquietud per encaixar, i amb 10 jugadors durant 80 minuts, la primera bufetada del curs. I avui l’espera el Vila-real, "el tercer equip que més gols ha fet a la Lliga, és bonic veure’ls jugar, és bonic analitzar-los", segons va recordar el tècnic alemany. Res ha canviat, no obstant, al rostre del seriós Flick. Ni s’altera.

Aïllat de l’entorn

No es deixa portar pel soroll de l’entorn, a qui ni coneix. Ni vol conèixer. "És clar que quan perds un partit no és positiu. Però no em preocupa el que passa fora. Ni el que diguin la premsa o l’afició", va sostenir l’entrenador, feliç com es troba en aquest búnquer on s’ha instal·lat des que va arribar a Barcelona al maig. "Jo només he d’analitzar el partit i analitzar tot el que he passat. I, sobretot, ser honest amb els jugadors va afirmar. Honest va ser quan va revelar que Ter Stegen "havia comès un error" amb aquest imprudent passi a Eric Garcia, amb qui el tècnic també va dialogar després d’aquesta jugada que va provocar la derrota a la Champions, fent-li saber que continuarà actuant de migcampista perquè "l’interès superior de l’equip" així ho demanda. "Són coses que passen. Jo també cometo errors, tots els cometem. Som humans", va afirmar Flick per disculpar el seu porter. Tot i que, en la mateixa resposta, va traslladar el nivell d’exigència que té amb tots. "Cal aprendre d’aquest error. Ja he donat ordres prou clares als jugadors. Ja ha passat, cal mirar cap al pròxim partit", va afegir, confiat que Ter Stegen i el Barça hagin extret la lectura adequada d’aquell error tan clamorós.

Comprensiu i exigent

En tot moment es va veure un entrenador comprensiu amb el seu equip. I, a més, exigent. Comprensiu perquè considera que va "pel bon camí", com revelen els seus 15 punts dels 15 possibles a la Lliga. "No crec que la derrota de Mònaco fos per un mal rendiment", va argumentar Flick, disposat a introduir alguna rotació aquesta tarda a l’Estadi de la Ceràmica.

Notícies relacionades

Tampoc té gaire marge de maniobra perquè arriba a la sisena jornada amb fins a vuit baixes: set lesionats i el sancionat Ferran Torres, expulsat diumenge a Montilivi. Baixes d’enorme importància que no són, no obstant, un catàleg d’excuses per al tècnic, tot i que va assumir que "hem de cuidar alguns jugadors que tenen molta càrrega". No va donar noms, però sí que va assegurar que Pedri i Marc Casadó estan preparats per ser titulars. "Està molt bé tenir cames fresques, cames noves", va revelar després, anunciant que no s’espera el retorn de Frenkie de Jong i Gavi fins a l’aturada de l’octubre.

I a Vila-Real, Marcelino espera "un Barca més vertical i ràpid, que ha marcat 17 gols i nou són amb menys de cinc passis. ¡És més del 50%!", va dir el tècnic.