EL PARTIT DE MESTALLA

El Girona cau de rebot a València en la seva setmana negra

L’equip de Míchel, que va fer vuit canvis, pateix la tercera derrota consecutiva després de caure contra el Barça i el PSG. Juanpe va desviar els xuts de Rioja i Dani Gómez.

3
Marcos López

La tarda era avorrida fins que els peus de Juanpe es van convertir, a desgrat seu, en l’arma més perillosa del València. Dos xuts des de fora de l’àrea, dos gols, però abans la pilota, capritxosa ella, va tocar el peu del capità del Girona, tant a l’1-0 de Rioja, protestades unes mans prèvies que el VAR no va veure, com al 2-0 de Dani Gómez. Ni tampoc va apreciar penal a unes mans a l’àrea local reclamades per un gris Girona.

El problema va ser que la caiguda va arribar de rebot perquè el conjunt de Míchel no va tenir tampoc abans futbol ni punteria en una setmana negra: derrota contra el Barça (1-4); derrota amb el PSG (1-0) i derrota contra el València (2-0). O sigui, un dolorós 7-1 per al conjunt de Montilivi. La plantilla està plena de jugadors de talent, però l’equip, com a tal, no es troba per cap costat. Encara no.

"El partit era de 0-0", va començar dient Míchel, una vegada certificada la tercera caiguda consecutiva de l’equip, que només ha anotat un gol, el de Stuani a Montilivi al Barça, en els últims 270 minuts. "Però dos trets des de fora de l’àrea, dues accions aïllades de mala sort han determinat el resultat. Però el partit, en realitat, era d’empat", va argumentar el tècnic de Vallecas.

Feta aquesta reflexió, va assumir el veritable problema que va angoixar el revolucionari Girona que va presentar a Mestalla. Fins a vuit canvis va introduir a l’onze inicial respecte a l’equip que va debutar a la Champions i va perdre al Parc dels Prínceps. Només van repetir Gazzaniga, Krejci i Oriol Romeu. La plantilla ha elevat la seva qualitat a nivell de talent i recursos, però l’equip encara no es troba a si mateix. Va ser suficient al comprovar la primera part de Mestalla, incapaç com va ser de generar perill, atordit i espès.

"Ens ha faltat futbol"

"Estic preocupat pel ritme de joc, que està sent lent. Hem tingut el 70% de possessió, però no li hem generat suficient al València", va reconèixer Míchel, assumint que la circulació de la pilota "no està fent mal", per la qual cosa el Girona es va convertir a València en un equip intranscendent. "Amb prou feines hem tirat tres vegades a porta i a ells dos. Però ens hem equivocat dues vegades. No era merescuda la derrota, però sí que és preocupant per al nostre futbol. Som lluny del joc ofensiu que necessitem per fer mal al rival", va admetre.

No només eren els vuit canvis, sinó que hi havia set jugadors a l’onze inicial que no hi eren la temporada passada al Girona. "Ens ha faltat futbol, ens ha faltat futbol, tot i que, per exemple, Asprilla ha fet un pas endavant. Però no vull particularitzar més, ja que el problema és, com he dit sempre, la velocitat del joc".

I el València, ordenat defensivament, astut i pacient, va esperar el seu moment a la segona meitat. En realitat, només va necessitar dos minuts per abatre un Girona sense profunditat ni energia. Va apostar Míchel per quatre jugadors de perfil ofensiu (Danjuma, Abel Ruiz, Miovski i Asprilla) a la primera meitat. Un xut i va marxar fora. Després va renovar la seva davantera amb Stuani, Bryan Gil, Misehouy avalats els tres per Yangel Herrera i Van de Beek. Res. Si fa no fa el mateix.

"Aquesta derrota fa molt de mal. Els errors es poden cometre, pots tenir dues petites desgràcies com ens ha passat, però hem de generar més amb la pilota", va reconèixer un preocupat Míchel. I el Rayo Vallecano arriba dimecres a Montilivi per certificar si hi ha reacció o la foscor d’aquesta negra setmana s’allarga.