Fórmula 1

Norris i Verstappen prometen una gran batalla a Singapur

El britànic va fer la ‘pole’ superant el campió. Sainz es va estavellar i sortirà desè, mentre que Alonso va aconseguir una meritòria setena plaça.

Norris i Verstappen prometen una gran batalla a Singapur

/ AP

2
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Lando Norris va aconseguir ahir la pole al GP de Singapur, la seva cinquena de la temporada. McLaren té un plus a la pista de Marina Bay i el pilot britànic ho va saber explotar per assegurar-se una posició de privilegi a la graella d’aquest diumenge. Norris sortirà primer, escortat pel líder del Mundial Max Verstappen, que va acabar amb grans sensacions després d’un divendres nefast (15è).

Carlos Sainz, que fa un any va viure un cap de setmana pletòric, amb pole i victòria davant els llavors intractables Red Bull, es va estavellar en la seva volta llançada de Q3, provocant una bandera vermella a vuit minuts del final. El madrileny sortirà desè i tindrà molt complicat optar a repetir l’èxit del 2023.

Fernando Alonso, conscient que pilota un cotxe sense opcions d’èxit, va tornar a esprémer-lo al màxim per estar de nou entre els deu millors en la batalla per la pole. L’asturià sortirà setè després d’una actuació excel·lent. "Faig 200 vegades aquesta volta i no em surt així en 199. Som el vuitè o novè cotxe, si aconsegueixo punts aquest diumenge, me’n vaig corrent perquè no me’ls prenguin", va dir Alonso.

La màgia de l’asturià

Ferrari, que havia tingut problemes con el pneumàtic tou en els tercers lliures, va aconseguir resoldre’ls i Leclerc va començar molt a prop del temps de Norris en la primera ronda de classificació. Sainz va salvar la classificació en la seva última volta, en sisè lloc, mentre Alonso va acabar la Q1 amb el vuitè millor temps.

Notícies relacionades

Verstappen va seguir barallant-se amb el seu Red Bull en la Q2, arriscant per intentar progressar. Els Mercedes estaven guanyant la partida als Ferrari i el líder del Mundial, en zona d’eliminació, va afrontar una volta sota màxima pressió. El neerlandès només tenia una oportunitat i se la va jugar a tot o res per fer el millor temps. Alonso va tornar a fer servir la seva experiència i ho va brodar en l’últim esprint per garantir la seva presència a la Q3.

Verstappen, rapidíssim en el seu primer intent de Q3, va veure com li anul·laven la volta, mentre Sainz propiciava la primera bandera vermella. El madrileny va alentir per deixar passar Piastri i va perdre el control, impactant a gran velocitat contra les barreres de protecció. Alonso va marcar una volta estel·lar per sortir setè i Norris es va assegurar la pole (1.20.593), per davant de Verstappen i Hamilton.