LES REACCIONS

"És un accident del futbol, ho hem d’acceptar", diu Flick

El tècnic alemany es va mostrar «trist» per la lesió del seu porter. «També vam tenir la de Bernal. És dur, però tenim prou jugadors», va assegurar. 

Hansi Flick en el estadio de La Cerámica

Hansi Flick en el estadio de La Cerámica / REUTERS/Pablo Morano

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

"És un accident del futbol. Ho hem d’acceptar. Ja ens va passar amb Marc Bernal". Així, totalment resignat i "trist", va abordar Hansi Flick la greu lesió de Ter Stegen, que el deixarà durant tota la temporada sense el seu porter titular. Però ni això modifica la seva actitud davant l’adversitat.

Abans de guanyar a La Ceràmica el tècnic tenia set baixes; ara, i després de l’1-5, ja en són vuit. "Hem d’esperar, ja ho veurem…", va dir Flick amb prudència esperant el diagnòstic definitiu dels metges. "Serà una lesió greu, ho ha sentit, ho heu pogut veure", va afegir l’entrenador blaugrana.

"Ho hem d’acceptar, no és fàcil. També vam tenir la lesió de Bernal. És dur, però tenim prou jugadors. Hem de cuidar els futbolistes que tenim. Estem molt orgullosos de l’equip que tenim", va dir Flick, lamentant aquesta absència perquè "el Marc és un jugador clau" per al Barça. Aquestes van ser les seves primeres paraules en el flaix televisiu amb DAZN. Després, a la sala de premsa de l’estadi de La Ceràmica, i a les preguntes per si el club buscaria una alternativa en el mercat de porters que actualment hi ha lliures (Keylor Navas, Edgar Badía, el polonès Szczesny, que s’ha retirat a l’agost), el to de veu de Flick es va modificar. No pensava llavors en el contundent 1-5 al Vila-real sinó en el buit que deixa la lesió del seu compatriota.

"¿Un recanvi per a Ter Stegen? No m’agrada aquesta pregunta després del partit. Primer hem de veure el que passa amb el Marc, és el nostre capità", va assegurar l’entrenador blaugrana, que va recalcar que en aquell moment no havia pogut parlar amb el seu porter. "Estic molt trist amb el que ha passat. Entén que no vulgui respondre aquesta pregunta", li va dir després Flick amb extrema educació al periodista.

"Aquesta victòria és cent per cent per al Marc. És una persona molt especial per a nosaltres. És el capità, sempre està ajudant, tant dins com fora del camp", va admetre Raphinha, que va firmar dos dels cinc gols del Barça.

Dos més portaven la firma de Lewandowski, el Pitxitxi de la Lliga amb sis gols en sis jornades. Molt ha canviat el paisatge per al davanter polonès. Dels dies de tensió amb Xavi, que va arribar a demanar la sortida del nou, als moments de felicitat amb Flick. "Aquesta temporada busquem més passades o centrades a l’àrea i com a davanter és la meva zona, puc fer moltes coses. Hem jugat per a l’equip i hem guanyar 1-5", va dir Lewandowski sense citar cap entrenador en concret. Tampoc feia falta.

Elogis de Marcelino

Notícies relacionades

I el tècnic del Vila-real, que va patir el vendaval ofensiu del Barça, no té dubtes. "És un equip perfectament definit. És un equip que sense pilota arrisca molt, va a la pressió a camp contrari, deixa molts metres a l’esquena", va recordar Marcelino, indicant que van atacar bé aquests espais.

Així va arribar l’únic gol vàlid i tres que van ser anul·lats per fora de joc, segons va verificar el VAR. "Utilitza l’atac i el contraatac. Ha afegit una versió que abans recuperava per posseir i ara recupera per contraatacar. Ho fa francament bé, resulta molt atractiu", va dir Marcelino amb admiració pel rival.