TENNIS

Un Alcaraz pletòric guanya Fritz i aconsegueix per a Europa la Copa Laver

El jove astre va recuperar la seva millor versió a Berlín per segellar el títol contra el combinat de la resta del món. Zverev i el murcià van ser-ne els herois.

Un Alcaraz pletòric guanya Fritz i aconsegueix per a Europa la Copa Laver
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En l’últim i decisiu partit va emergir el millor Carlos Alcaraz per derrotar el nord-americà Taylor Fritz (6-2 i 7-5) i aconseguir per a Europa la cinquena Copa Laver de la seva història després de culminar una remuntada espectacular l’últim dia de la competició disputada a Berlín, en la qual el murcià va ser l’heroi indiscutible.

En el duel que havia de determinar el millor equip de blocs continentals i que va quedar obert després de l’esforç agònic protagonitzat per l’alemany Alexander Zverev en el partit previ contra el nord-americà Frances Tiafoe, l’astre d’El Palmar no va fallar. Tenia a la seva mà ser l’heroi d’una gesta històrica com la que va liderar l’Europa de Txema Olazábal en la Copa Ryder de golf el 2012, la competició en la qual s’inspira aquest torneig, batejat amb el cognom del mite australià Rod Laver.

A l’altra banda esperava un dels jugadors més en forma del circuit, recent finalista de l’Open dels Estats Units, i que ja havia amargat el murcià en el seu debut divendres en el partit de dobles.

Remuntada meritòria

Notícies relacionades

El llegendari Bjorn Borg, capità de l’equip d’Europa, contemplava des de la banqueta la figura de qui semblava recordar aquell màgic tennista suec. El seu esperit va envair el murcià, que amb el seu enginy i determinació va tancar amb prou marge la primera mànega per començar a agafar d’una nansa la Copa Laver després de dos anys de triomf dels homes de McEnroe, que també deixa la direcció del bloc de la resta del món.

El segon set va començar amb la seva versió més caníbal, però Fritz va reaccionar i va posar-se a 5-5. Llavors Carlos va mostrar un gran valor, va trencar la sacada del seu rival i va segellar el triomf en una jornada que havia començat amb 8-4 per a l’equip mundial i que va arribar a ser d’11-7 (les victòries sumaven ahir tres punts en la general). El bloc de McEnroe va acostar-se al títol, però Zverev i Alcaraz, que va iniciar el dia guanyant el dobles amb Ruud, van acabar posant el definitiu 13-11 per al Vell Continent.

Temes:

Golf Berlín