Ciclisme

Evenepoel culmina el doblet de Jocs i Mundial en contrarellotge

Evenepoel culmina el doblet de Jocs i Mundial en contrarellotge

CRITÉRIUM DEL DAUPHINÉ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Remco Evenepoel no va donar cap opció als seus rivals i a Zúric es va anotar ahir el seu segon mallot irisat consecutiu en la modalitat de contrarellotge i, a més, manté les seves aspiracions de firmar diumenge vinent, en la prova de carretera en ruta, un històric doble doblet en Jocs Olímpics i Mundial el mateix any. Després del belga, van completar el podi l’italià Filippo Ganna, segon a 6 segons, i va ser tercer el campió d’Europa, l’italià Edoardo Affini, a 54.

El belga, que va creuar la línia de meta amb els braços alçats saludant el públic, conscient que repetia com a campió del món, va completar els 46,1 quilòmetres amb un temps de 53.01:98 rodant 52,043 km/h, per sobre dels 50 km/h inicialment previstos.

El d’Aalst va viure un inesperat ensurt moments abans de sortir al sortir-se-li la cadena quan ja estava a la rampa i que va poder solucionar abans que el cronòmetre li indiqués que havia de començar. Va arribar a tenir al seu costat la bicicleta de recanvi. No li va tremolar el pols i fins a meitat del recorregut es va mantenir igualat amb Ganna. A partir d’allà es va acabar la història.

La celebració anticipada

Notícies relacionades

"Ha sigut una de les contrarellotges més difícils de la meva vida", va dir sobre la situació viscuda segons abans de sortir quan el problema a la cadena el va acabar deixant sense potenciòmetre, cosa que el va fer anar a la zona de pujada "massa al màxim". Sobre la seva celebració anticipada, va afirmar que, després de veure el plafó de temps en verd amb el seu registre, "vaig sentir la necessitat de celebrar-ho". El belga es va mostrar especialment satisfet per haver sigut capaç de repetir el que havia fet unes hores abans l’australiana Grace Brown, guanyar la crono dels Jocs i del Mundial.

Entre els espanyols, David de la Cruz va fer 56:28:29 minuts i va ser el 25è, a més de tres minuts del belga, mentre que Raúl García va acabar just darrere del català amb 10 segons més.