Els protagonistes

De les llàgrimes de Ter Stegen al somriure de Pablo Torre

La lesió del porter alemany incrementa la llista de baixes de Flick, que compta ara amb vuit lesionats i queda en mans d’Iñaki Peña sota els pals. El jove migcampista càntabre va estrenar ahir titularitat amb un gol i una assistència en una tarda de múltiples emocions.  

De les llàgrimes de Ter Stegen al somriure de Pablo Torre
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Les bones sensacions que tenia el Barça en el seu duel amb el Vila-real van quedar enterrades quan s’acostava el final de la primera part. Ter Stegen, que ja havia sigut protagonista desgraciat durant la setmana per la seva fluixa actuació a Mònaco, va fer el silenci a La Cerámica. Va caure malament en un salt i aquí va començar el drama. El malson continua i Hansi Flick ja compta amb vuit lesionats: el porter alemany, Araujo, Gavi, Christensen, Fermín, Olmo, De Jong i Marc Bernal.

Les llàgrimes de Ter Stegen reflectien l’angoixa que envolta ara un equip que haurà de confiar en Iñaki Peña, que ja va jugar 10 partits el curs passat a la Lliga entre les jornades 14 i 23. El balanç va ser de sis victòries, dos empats i dues derrotes doloroses contra el Girona (2-4) i el Vila-real (3-5).

¿Possible fitxatge?

En aquest tram el porter alacantí va encaixar 17 gols, i mai va aportar tranquil·litat en un marc amb escassa competència. El basc Ander Astralaga, de 20 anys, i Diego Kochen (18), també lesionat, són les altres opcions per a Flick, tot i que el club també podria recórrer al mercat. La normativa, segons recull l’article 77 de la Lliga, permet fitxar en els casos en què es tracti de substituir un jugador lesionat per un mínim de quatre mesos. En aquestes situacions, l’organisme permet utilitzar el 80% del cost salarial del jugador lesionat i el 2% del límit de la plantilla.

En una tarda de gols enfosquida per la lesió de Ter Stegen, també hi va haver somriures. A més dels doblets de Lewandowski i Raphinha, va emergir un nou protagonista: Pablo Torre. La seva paciència i constància han acabat tenint premi. Flick li va concedir la titularitat i va respondre de meravella. Va exhibir la seva vareta màgica per trobar el polonès en el primer gol i va marcar el tercer abans de ser substituït. Un gol i una assistència, dos apartats que encara no havia inaugurat com a blaugrana.

Notícies relacionades

El jove càntabre tenia ganes de demostrar el talent que el va portar al quadre català el 2022 per cinc milions d’euros. El seu futbol es va destapar al Racing i el club blaugrana hi va veure un prototip del centrecampista amb l’ADN Barça. El seu primer curs no va ser fàcil: només va disputar 8 partits, 7 dels quals com a suplent. Va buscar la seva oportunitat al Girona de Míchel, però tampoc va ser clau. Va disputar 26 partits, només 4 de titular. No va marcar i va aportar dues assistències.

De tornada al Barça estava convençut que arribaria la seva oportunitat. Les lesions a la medul·lar li han facilitat les coses. Va jugar vuit minuts en la golejada contra el Valladolid (7-0) a Montjuïc i va estrenar titularitat a Vila-real de la millor manera.