L’ACTUALITAT BLAUGRANA

Grups de socis impulsen una qüestió de confiança a Laporta

Els signants reclamen a la junta directiva que activi una consulta de forma telemàtica. Demanen que el resultat sigui vinculant. Segons el seu parer, «la situació del club és extrema».

Grups de socis impulsen una qüestió de confiança a Laporta
2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Sis grups d’opinió del FC Barcelona han impulsat una qüestió de confiança contra la junta directiva de Joan Laporta. La petició dels socis ha sigut traslladada al club i remarca que si d’aquí a 10 dies no respon activaran altres mecanismes. "Després de tres anys i mig de mandat considerem que la gestió de la junta directiva ha sigut erràtica i perillosa, i ha posat en risc la viabilitat econòmica i la reputació del FC Barcelona", indiquen en aquest comunicat.

Els sis grups (Dignitat Blaugrana, Compromissaris FCB, El Senyor Ramon, Seguiment FCB, Un Crit Valent i Transparència Blaugrana) han emès una llarga carta per justificar aquesta acció i que resumeixen en set punts. Els presentem en la seva literalitat.

1 . Gestió erràtica: la Junta ha utilitzat de forma no adequada les "palanques financeres/econòmiques", la qual cosa ha convertit una solució puntual en una eina estructural que compromet el futur del Barça.

2 . Gestió lamentable amb alguns mites del club: la sortida de Leo Messi, Ronald Koeman, Xavi Hernández o Saras Jasikevicius s’ha gestionat de forma desastrosa, cosa que ha perjudicat la imatge del club.

3 . Gestió del cas Negreira: la falta d’una resposta ràpida i contundent ha erosionat la credibilitat del club.

4 . Falta de transparència: les decisions sobre societats mercantils vinculades al Barça s’han pres i es prenen sense donar la informació necessària als socis.

5 . Cas ISL: el reconeixement que un proveïdor del club ha deixat diners als actuals directius no té cabuda en un club que té i promou valors i principis.

6 . Pèrdua i fuga de talent: la sortida continuada de talent en la part executiva del club és un termòmetre clar sobre com funciona internament l’entitat.

7 . El nou Palau: l’oblit del nou Palau en els acords firmats amb Goldman Sachs pot vulnerar el mandat atorgat per l’assemblea de compromissaris.

"Situació extrema"

Notícies relacionades

Els signants consideren que no es pot permetre "que la direcció actual continuï hipotecant el futur del club. És hora que els socis decideixin si confien en aquesta gestió per als pròxims anys". I conscients que la bona trajectòria del Barça de Hansi Flick pot desmobilitzar, remarquen: "Sabem que les circumstàncies actuals, amb els últims bons resultats esportius, poden fer que algunes veus intentin silenciar o minimitzar la gravetat" de l’estat que afronta l’entitat, però adverteixen que "la situació és extrema".

A diferència d’una moció de censura, una qüestió de confiança, acceptada pels estatuts del club, no requereix la recollida de firmes com es va fer el 2020 per destronar Josep Maria Bartomeu i a la qual es van adherir activament al seu dia els grups d’opinió signants. Es pot dur a terme de manera telemàtica, i la junta directiva té potestat per fer-ho. També demanen que sigui una qüestió vinculant (n’hi ha prou amb una majoria simple), que portaria a un procés electoral en cas que a la junta no li fos donat suport.