Tennis

Nadal s’apunta a la fase final de la Copa Davis a Màlaga

L’astre balear és la gran novetat en la convocatòria de David Ferrer per a la cita del novembre. «Ha sigut molt fàcil i és ell qui hi volia estar», explica el capità de l’equip. 

Nadal s’apunta a la fase final de la Copa Davis a Màlaga
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rafa Nadal és la gran novetat de l’equip que disputarà la Final 8 de la Copa Davis 2024 a Màlaga del 19 al 24 de novembre. A més del balear, David Ferrer ha convocat Carlos Alcaraz, Roberto Bautista, Pablo Carreño i Marcel Granollers. Espanya s’enfrontarà als Països Baixos a quarts i en cas de guanyar jugaria a semifinals contra el vencedor de l’Alemanya-Canadà. A l’altre costat del quadre, Itàlia arrencarà enfrontant-se a l’Argentina i els EUA amb Austràlia.

"Ens fa molta il·lusió a tots comptar amb la presència de Rafa. Estic molt orgullós de tots els jugadors i esperem que puguem fer un bon paper. El que puc assegurar és que competiran al màxim –va dir Ferrer–. Ja vaig parlar amb ell a València i em va comentar la idea i les ganes que en cas de classificar-nos pogués estar a Màlaga. Va ser molt fàcil. Va ser ell que ho va iniciar tot i qui volia estar a les finals", hi va afegir.

Notícies relacionades

Nadal, vencedor de 22 Grand Slams, va fer 38 anys al juny i no competeix des de la seva eliminació en els Jocs de París. S’ha de veure en quines condicions físiques arribarà a Màlaga i si jugarà el torneig individual o només el dobles. Fa dues setmanes va renunciar a la Laver Cup i té prevista una cita abans de la Davis en una exhibició a l’Aràbia Saudita, en què també participaran Alcaraz i Djokovic.

L’astre balear compta amb cinc enciameres en el seu enorme palmarès, les del 2004, 2008, 2009, 2011 i 2019, en la que va ser la seva última participació a la Caja Mágica de Madrid amb el format de Gerard Piqué. En total, 37 victòries en la gran cita per països del tennis i un balanç de 29 triomfs i una sola derrota en duels individuals.