Flick vol fitxar un altre porter

El Barça inicia la vida sense Ter Stegen, baixa tota la temporada per la seva gravíssima lesió, i es posa en mans d’Iñaki Peña. El club planeja fitxar abans del gener i el polonès Szczesny és el principal candidat, tot i que es va retirar a l’agost.

Flick vol fitxar un altre porter
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça de Flick tindrà a partir d’ara un nou guardià. És Iñaki Peña, el suplent de Ter Stegen, a qui l’espera un enorme repte, obligat a demostrar que té capacitat per resistir la pressió d’aquesta porteria que ha devorat porters molt més cars i il·lustres. Juga el líder, que va embalat –sis partits, sis victòries, 22 gols a favor i només cinc en contra–, traçant una trajectòria supersònica, inquiet perquè no només perd l’alemany, capità, inici de joc i lideratge defensiu en l’última dècada, sinó que s’obre un immens esvoranc. Per això, Flick va divulgar, amb tacte i delicadesa, el seu missatge. Confia en Iñaki Peña, però necessita un altre porter, i el polonès Szczesny emergeix com el primer gran candidat, malgrat que es va retirar a l’agost.

"L’Iñaki està centrat i preparat", va argumentar el tècnic, acurat com va ser en l’elecció de les paraules en una agitada conferència de premsa, que va haver d’interrompre fins a dues vegades per un sobtat atac de tos. Se’l veia fins i tot amb els ulls plorosos, a Flick, que va recórrer en la primera ocasió a un caramel entregat per un periodista per pal·liar la tos i després va necessitar camuflar-se sota un plafó, al costat del tècnic de so, per guanyar temps, fent broma dient que "no hi havia excuses" abans de marxar: "Em disculpo, ¡eh!".

Amb La Masia no n’hi ha prou

Acostumat a treballar en la precarietat des que va arribar, Flick necessita un altre porter. No és un caprici. Ni de bon tros. S’ha quedat sense les mans i els peus de Ter Stegen. O sigui, és un Barça orfe de la seva guia. I la primera solució és mirar a La Masia, on es van formar Iñaki Peña (alacantí de 25 anys), Ander Astralaga (basc de 20), Diego Kochen (nord-americà de 18, que està un mes de baixa per una lesió muscular) i Áron Yaakobishvili (hongarès de 18). Però amb això el tècnic no en té prou.

31 partits en sis anys

"L’Iñaki ho està fent molt bé, és molt professional. Està preparat", va afirmar el tècnic, mentre recordava que els que hi ha darrere seu tenen molta qualitat però són molt joves". Lesionat Ter Stegen, el Barça no pot exposar-se a viure tota una temporada pendent que el nou porter titular, que només ha jugat 31 partits en l’elit, més enllà del seu pas pel filial, tingui el més mínim problema. I quedi llavors aquesta descomunal responsabilitat en mans d’adolescents com Astralaga, Kochen o Yako.

Per això aquesta confiança en Iñaki és real per part del club. Però no és suficient. "Confiem en ell, però ho hem de parlar", va revelar Flick abans de reunir-se amb Deco, director esportiu, i Bojan, membre de la comissió esportiva, per avaluar el limitadíssim mercat de porters al qual pot acudir ara el club.

La veu de De la Fuente

Notícies relacionades

"De moment no ens sentim pressionats", va al·legar el tècnic per descarregar angoixa a una decisió que ha de ser urgent perquè el temps se li llança al damunt, a l’equip. I el calendari, perquè fins a l’obertura del mercat hivernal –fixada per a l’1 de gener del 2025– hi ha 17 partits. Flick no vol córrer més riscos del que suposa ja jugar sense el número u. "Mirarem les opcions que tenim", va admetre l’entrenador, insistint que "no tenim pressió, però parlarem amb De la Fuente, perquè ha treballat durant molts anys amb porters de nivell mundial", va dir en al·lusió a l’entrenador de porters des de l’època de Tito, el 2012.

Flick escoltarà l’expert, però necessita un altre porter per atenuar l’orfandat causada per la baixa de Ter Stegen. Ara només poden venir aquells que estiguin lliures o a casa seva. En aquest sentit hi encaixen principalment Wojciech Szczesny (34 anys, polonès, amic de Lewandowski i ex de la Juve) i també Keylor Navas (37 anys, ex del Madrid i PSG).