Mal negoci per a Michael Jordan

La llegenda de l’NBA ha venut per fi la seva luxosa mansió de Chicago després de 12 anys al mercat. Posada a la venda per 29 milions de dòlars, alguns mitjans diuen que l’operació s’ha tancat per 11.

Puerta de acceso, importada de la mansión Playboy, a la casa de Michael Jordan en Chicago.

Puerta de acceso, importada de la mansión Playboy, a la casa de Michael Jordan en Chicago.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La luxosa mansió de Michael Jordan a Highland Park, a 40 quilòmetres de Chicago, on vivia quan jugava als Bulls, ha trobat finalment comprador després de 12 anys a la venda. No se sap encara qui és el comprador ni quants diners n’ha pagat.

La casa, de 5.200 metres quadrats en gairebé tres hectàrees, havia estat a la venda per 14,9 milions de dòlars des del 2017, gairebé la meitat del seu preu original de 29 milions el 2012, que ja és molt menys que els 47 milions en què va ser originalment taxada. Alguns mitjans nord-americans indiquen que l’operació s’hauria tancat finalment per 11 milions.

Des que es va posar a la venda, Jordan ha gastat més d’1,6 milions de dòlars en impostos per la propietat de la casa, segons els registres de l’Oficina del Taxador del Comtat de Lake (Illinois), i més recentment en va desemborsar 60.000 més per cobrir el segon pagament de la meitat per al 2023.

La residència va ser construïda a mitjans de la dècada dels 90 per Jordan i la seva exdona Juanita. Estava a nom d’ella, fins que el 2006 es van divorciar i ell va aconseguir la plena propietat. Al retirar-se l’exestrella dels Bulls va anar passant més temps a Florida i es va mudar el 2013 després de comprar una mansió d’uns 35 milions de dòlars. A principis d’aquest any, Jordan es va comprar una altra casa per uns 16,5 milions al costat del Trump National Golf Club.

Les raons de la falta d’ofertes que va tenir durant tant temps té a veure amb el fet que és una propietat molt gran, amb massa luxes i molt del gust particular de Jordan i un impost anual de 100.000 dòlars. El Wall Street Journal la va definir en un article recent com a invendible.

Notícies relacionades

Construïda al costat del llac Michigan, va ser acabada el 1995 just quan va tornar a l’NBA després de la seva primera aturada i va començar una nova era màgica amb els Bulls. Inclou un camp de bàsquet, un gimnàs i una pista de tennis. Té 11 habitacions, 19 lavabos, dos salons circulars, dos teatres, una sala de cine, un celler amb lloc per a 1.000 vins, una sala específica amb taules de joc, una biblioteca amb pantalla desplegable, un garatge per a 15 vehicles, una casa secundària per a hostes amb tres habitacions i fins i tot un llac per pescar. Amb un detall que la distingeix: la porta d’entrada la va fer portar de la mansió de Playboy i hi va posar el 23.

Una altra raó de la seva difícil venda era la zona. Highland Park va deixar de ser una de les favorites d’empresaris d’èxit o famosos. Hi va haver un moment, el 2015, que Jordan va assegurar que li regalaria al comprador un lot amb tots els models de les seves vambes, autografiats, per estimular les ofertes. Però ni així. Tampoc la popularitat de The last dance la sèrie documental de Netflix sobre l’últim curs als Chicago Bulls, va animar els compradors. Hi van anar més visitants a les portes de la mansió, però només per fer-s’hi una foto.

Temes:

Golf Cine Chicago