Peña tanca la porteria amb Szczesny en camí

La grada recorda el lesionat Ter Stegen mentre Iñaki Peña conserva el zero a l’estrenar la titularitat contra el Getafe. El club concreta el fitxatge del veterà meta polonès, que abandonarà el seu retir de Marbella per venir a Barcelona entre avui i demà.

Peña tanca la porteria amb Szczesny en camí
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cantava la grada "Marc-André ter Stegen" tot just començar el partit, amb la primera bola que va regalar el Getafe volant en la sacada de centre bombada cap a l’àrea amb Iñaki Peña sota els pals sentint el recordatori i Wojciech Szczesny preparant a Marbella el viatge a Barcelona per abandonar la seva breu retirada. Tot just dos mesos ha mantingut penjats els guants l’internacional polonès de 34 anys, que va rebre dilluns una trucada inesperada: la proposta d’ocupar el buit deixat pel seu col·lega alemany.

Aturava Peña la primera pilota, en un cop de cap picat de Carles Pérez, i l’ovació de l’afició mirava de reforçar la confiança del meta, emplaçat a ser ell qui defensi la porteria mentre Szczesny arreglava la particular liquidació que va firmar amb la Juventus, vinculada al seu acomiadament definitiu, i organitza una nova mudança cap a Barcelona, l’última bis. Se l’espera entre avui i demà per començar a recuperar la forma i competir per la titularitat amb Peña, que va conservar el zero de la porteria, el segon del curs després del 7-0 contra el Valladolid.

Fitxatge assumit

"Respecto molt la història del Barça; és un dels millors clubs del món. Entenc la situació difícil que se’ls ha generat després de la lesió de Ter Stegen i crec que seria irrespectuós per la meva banda no considerar aquesta opció", va explicar Szczesny a Toni Juanmartí, periodista del diari Sport desplaçat a la localitat de Marbella.

El club es manté en silenci, oberta encara l’operació, però assumida la necessitat de quallar-la. Així ho va dir Hansi Flick, tan convençut de la vàlua de Peña com del risc que comportaria relegar la cobertura durant vuit mesos d’una hipotètica baixa de l’alacantí als porters del filial: Ander Astralaga, Diego Kochen i Aron Yaakobishvili.

El primerenc gol de Robert Lewandowski va retirar les mirades que hi havia dipositades sobre Peña, que només va haver de despatxar accions intranscendents després del cop de cap de Pérez. Fins al minut 91 amb una sortida amb el peu. Ni una parada en el segon temps, descastat el Getafe sense la presència de José Bordalás a Montjuïc. El tècnic es va sentir indispost i es va quedar a l’hotel.

Cinc minuts de patiment

"A part dels cinc últims, no crec que hàgim patit. Quan guanyes per 1-0, els rivals pressionen més perquè veuen possibilitats d’empatar, però hem creat ocasions per marcar més gols i no hem encertat", lamentava Koundé, que va exhalar un sospir al veure que Borja Mayoral xutava a l’aire en l’última centrada madrilenya. "No sempre es pot guanyar amb molts gols", va afegir el defensa, recordant els triomfs sobre el Valladolid (7-0), el Girona (1-4) i el Vila-real (1-5). Els tres primers van ser per la mínima.

Koundé va ponderar la ratxa de les set victòries i el paper de Hansi Flick , "un entrenador que té molt clar com jugar" a la vegada que exigent i amb el qual disfruten molt "en els entrenaments i els partits". Aquesta vegada, davant un Getafe "sempre difícil de manejar". Però encara no ha guanyat.

Notícies relacionades

Solvent amb el peu

Ningú va trobar a faltar Ter Stegen "tot i que tots el teníem ben present", reconeixia Kounde, entre la pena de la seva lesió i la seguretat perduda amb la seva absència. Ahir a la nit no es va notar amb la solvència de Peña, ociós sota els pals davant el quadre de Bordalás, excepte la parada i la sortida. Va deixar notables números amb el peu: 30 de 35 passades van trobar destinatari.