Ayoze noqueja l’Espanyol en un duel amb bronca

Jofre va avançar els periquitos, però el Vila-real va remuntar amb dos gols del canari. L’àrbitre va patir una agressió des de la grada al final del partit.

Ayoze noqueja l’Espanyol en un duel amb bronca
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol tenia ganes de regalar un altre triomf a la seva afició després de caure al Bernabéu (4-1), però el Vila-real va ser un escull massa dur per a un equip amb més cor que encert (1-2). Els dos gols d’Ayoze, que lluita a la taula d’artillers amb Lewandowski i Mbappé, van deixar fora de combat els periquitos, que van tenir moments de bon futbol però no van poder prolongar la ratxa de victòries a casa en un desenllaç marcat per l’agressió final patida per l’àrbitre des de la grada.

Les dues caigudes contra el Madrid i el Vila-real han tornat l’Espanyol a la seva crua realitat. Per sort, el bloc de Manolo González va saber tirar endavant les seves dues anteriors cites a Cornellà contra el Rayo i l’Alabès, dos triomfs de vital importància en la complicada travessia cap a la permanència.

En la posada en escena, Manolo va apostar per un parell de canvis en l’onze: Brian Oliván per Romero i Veliz per Cheddira. El tècnic periquito pretenia generar un context propi d’un partit tancat i ajustat per evitar l’intercanvi de cops davant d’un rival tècnicament superior. La realitat va portar a més domini del submarí groc davant d’un Espanyol sostingut per Joan García. El porter va evitar l’autogol de Cabrera en una pilota que va acabar al pal i va malbaratar una ocasió de l’incisiu Akhomach.

"Un vas ple de líquid"

Sense notícies de l’Espanyol en atac, el duel es va aturar per un espectacular xoc entre Véliz i Albiol que va deixar KO el central. Ja en el temps afegit van esclatar les hostilitats i el quadre periquito va trobar el gol en el seu primer tret. Tot va començar amb una sacada enèrgica de Joan García, que va donar pas a un contraatac amb Jofre de protagonista. El del planter va propiciar que ell mateix acabés enviant la xarxa després de rebre el passi d’Oliván. Un tret i un gol. Millor impossible.

El guió era massa bonic per ser veritat i el pols es va equilibrar amb una falta llançada per Baena que va rematar Ayoze. L’Espanyol va tornar del vestidor amb la novetat Sergi Gómez per Cabrera i una notable millora en el joc, fins al punt que Puado va estar a prop de capgirar el marcador. Bailly es va creuar per evitar mals majors per als grocs. Barry també va tenir el seu caramel per marcar després d’un servei de Cardona, però el punta francès va rematar fora amb tot a favor.

Notícies relacionades

El partit començava a adquirir l’aspecte volcànic que no volia Manolo i Ayoze es va encarregar de posar-hi més mala sang amb una rematada ajustada que va ajudar a alçar el quadre castellonenc. El quadre periquito va buscar la reacció amb un triple canvi i una actitud excel·lent, però el Vila-real es va mantenir ferm.

El partit es va acabar amb bronca i un "vas de mida mitjana i ple de líquid" va encertar l’àrbitre des de la grada, segons va explicar el mateix Quintero González en l’acta del matx. L’objecte va colpejar "amb força" el "pit" del col·legiat quan es dirigia cap al túnel de vestidors. L’aficionat va ser ràpidament identificat per les forces de seguretat en ple desconcert i l’àrbitre andalús va ser avaluat pels metges de l’Espanyol "sense cap lesió aparent". El club periquito tem una possible sanció per l’aldarull.

Temes:

Espanyol