Lewandowski, al ‘paradís Flick’

El davanter, la continuïtat del qual hauria quedat compromesa si hagués continuat Xavi Hernández a la banqueta, s’ho està passant d’allò més bé en la nova estructura ideada pel tècnic alemany.

Lewandowski festeja su gol al Getafe, que dio el triunfo al Barça en Montjuïc.

Lewandowski festeja su gol al Getafe, que dio el triunfo al Barça en Montjuïc. / Europa Press

3
Marcos López

Sembla haver rejovenit envoltat de tants nens, amb els quals Hansi Flick omple per necessitat, i per convicció, el modernitzat Barça. Se sent feliç, connectat amb el que li proposa el seu antic entrenador en el Bayern de Múnic, com si Robert Lewandowski hagués enterrat, i ja per sempre, aquells desacords amb Xavi.

Desacords que l’haurien posat a la porta de sortida de Montjuïc si hagués continuat el tècnic de Terrassa. Va arribar l’alemany i el nou s’ho passa genial, gaudint de la seva condició de pitxitxi de la Lliga després de set gols en set jornades, malgastant fins i tot un penal –el va repel·lir el pal– a la Cerámica.

Lewandowski supera el madridista Mbappé, amb cinc gols, els mateixos que el seu company Raphinha. Però l’estrella francesa es perdrà les tres pròximes setmanes de Lliga a causa d’una lesió. Al polonès, en canvi, se’l veu somriure fins i tot quan el canvia Flick, que el va esperar a la banda per abraçar-lo pel gol que va marcar al Getafe.

Un gol que val tres punts i mantenir la línia de perfecció en el campionat: set partits, set victòries, 21 punts de 21. I el Madrid, que juga amb l’Atlètic diumenge, no pot defallir si no vol perdre de vista el Barça, que si guanya dissabte a Pamplona arribarà al registre segellat per Tata Martino amb vuit victòries.

Se’l veu alleujat i tranquil, sentint-se el punt final d’un equip que produeix molt, capaç com ha sigut Flick d’articular una estructura d’atac per subministrar pilotes al nou. A més, l’ha protegit, als seus 36 anys complerts aquest agost passat, de fer esforços defensius en la pressió, tasca que lidera, sobretot, Raphinha, ajudat per Lamine Yamal i l’interior, sigui Marc Casadó o Pedri fins i tot.

"El millor nou en 10 anys"

Davant el Getafe, igual que va fer contra el Vila-real, va caçar un gol de vell davanter centre. Cau la pilota, burlant-se de la mà fluixa de Soria, i allà està ell, el Lewandowski de tota la vida, per simplificar el partit. Era el seu primer xut a porta. Abans havia dibuixat un xut (m. 5), que va acabar sent bloquejat per la defensa del Getafe. Després, en el minut 19, la centrada de Koundé que no semblava perillosa es va convertir, curiosament, en una assistència de David Soria per certificar que no necessita gaire cosa més. Una pilota que cau i Lewandowski resol un problema per a l’espès Barça de Flick.

"Per a mi és el millor nou en els 10 últims anys. La seva feina és ser davant de la porteria i marcar gols. I ho està fent", va remarcar el tècnic blaugrana, content d’haver reconnectat amb la millor versió de Lewandowski, lluny del davanter trist, apàtic i incòmode que es va detectar a l’inici de la temporada passada.

Estava ofuscat. El polonès sumava cinc gols en set jornades lluny de la seva imperial arrencada el primer any amb Xavi, peça capital en la conquesta de la Lliga i de la Supercopa. Llavors, les seves xifres eren millors fins i tot que les actuals, amb nou gols en les set primeres dates del torneig.

"Té jugadors al seu voltant que el poden ajudar", ha recalcat Flick posant en relleu la feina que creen Lamine Yamal i Raphinha. El tècnic va rotant, però no canvia l’estructura de l’atac. Són fixos per a l’alemany. "Li han donat bones passades. És fantàstic tenir-lo a ell de cara al gol. I s’ha vist en la primera part, que amb tres passades s’ha marcat", va remarcar el tècnic.

Va néixer l’1-0 en un servei de porta d’Iñaki Peña, que va cedir la pilota a Pau Cubarsí. I el jove central la va entregar a Eric Garcia, que va connectar després amb Lamine Yamal, prolongant aquest la passada per a la internada, com si fos un extrem, de Koundé. ¿La resta? Ja se sap. Centrada gens forta, regal de David Soria, i Lewandowski, atent i precís, li va posar llaç i cel·lofana a la pilota.