Paula Ostiz conquereix la plataen la prova júnior de Zúric

La corredora navarresa, de 17 anys, acaba de ser fitxada pel Movistar i és l’actual campiona d’Europa de contrarellotge en la seva categoria.

Paula Ostiz conquereix la plataen la prova júnior de Zúric
1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Es diu Paula Ostiz i està cridada a ser la nova estrella del ciclisme femení espanyol, escàs de figures i el principal equip del qual, el Movistar, feia anys que mirava cap a l’estranger. Això sí, fins a l’arribada d’aquesta jove promesa navarresa, fitxada recentment, i que ahir va donar amb una plata la segona medalla a la delegació d’Espanya que es presenta al Mundial que se celebra fins diumenge a Zúric. Dilluns, Iván Romeo, també de les files del conjunt de Telefónica, es va proclamar campió del món sub 23 de contrarellotge.

Notícies relacionades

Els que la coneixen bé asseguren que Ostiz, de tot just 17 anys, però que ja és corredora professional, fa de la valentia la seva marca personal a l’hora d’aconseguir èxits que cap ciclista espanyola havia aconseguit a la seva edat. Ostiz és l’actual campiona d’Europa júnior de contrarellotge, la ciclista amb més talent en anys, tal com la defineixen en una terra tan i tan ciclista com és Navarra, que si d’alguna cosa entén és, precisament, de ciclisme. Per això, el Movistar, que ja portava temps seguint-la, ni s’ho va pensar dues vegades i va anunciar al finalitzar la Vuelta la incorporació d’aquesta corredora.

Dimarts només va poder ser setena en la contrarellotge júnior. Per això, no podia desaprofitar l’ocasió en la carrera de ruta. Es va saber situar en l’escapada bona, de tres corredores, i es va penjar la plata, superada només per la britànica Cat Ferguson. En categoria masculina, mentrestant, Héctor Álvarez es va haver de conformar amb la sisena plaça del Mundial, que va guanyar l’italià Lorenzo Mark Finn.