Márquez executa una altra remuntada estratosfèrica

Va caure en la ‘quali’ d’Indonèsia. Ho va arreglar a la sortida de la carrera a l’esprint, on va arrencar 12è i va fer tercer. Va guanyar Bagnaia i Martín es va quedar a zero.

Márquez executa una altra remuntada estratosfèrica
2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Un espectacular Marc Márquez va tornar a demostrar, de nou, al calorós i cristal·lí traçat de Mandalika, a Indonèsia, que el seu eslògan de final de temporada "tot és possible, res és segur" està més vigent que mai.

El vuit vegades campió del món ahir va acabar tercer en la prova a l’esprint del GP d’Indonèsia després d’arrencar ¡des de la 12a posició! Doncs això, "tot és possible", plaça que es va guanyar ("ha sigut un altre desastre, no pot ser") al caure ¡dues vegades! ("res és segur") a l’assaig definitiu de la quali, on ni tan sols va poder completar una volta, un time attack.

El balanç, evidentment, és impecable, brutal, espectacular. Puja, de nou, al podi d’una carrera del Mundial de MotoGP, però arriscant moltíssim a la sortida. Va passar de la 12a plaça a la cinquena només uns quants metres després de la recta de sortida i, sobretot, aprofitant moltíssim, de manera salvatge, la frenada, en la primera corba de dretes, on es van espantar un munt de rivals i ell va saber, com sempre, posar la seva Ducati com un ganivet a la mantega i començar a guanyar el podi. Márquez va superar en 500 metres Bastianini, Quartararo, Zarco, Di Giannantonio, Morbidelli, Viñales i Fernández. Impressionant.

"No estic content, estic molt enfadat amb mi mateix, ¡no puc caure dues vegades en la quali!, ja que això t’arruïna la carrera. Però, bé, ho hem arreglat a la sortida, que ha sigut brutal", va assenyalar..

La carrera va arrencar amb una sortida excel·lent dels dos grans favorits a la victòria i al títol, per descomptat, ja que tant Jorge Martín com Pecco Bagnaia no es van deixar sorprendre per cap adversari. Martinator va tornar a llançar 12 punts a les escombraries (arrencava amb 24 punts d’avantatge sobre Bagnaia i ara correrà aquest diumenge el GP amb només 12) al caure, incomprensiblement, abans de completar la primera volta.

Quart zero de Martín

Notícies relacionades

És el quart zero de Martín aquesta temporada. Aquest error, abismal, va deixar Bagnaia liderant la carrera per davant del seu amic Marco Bezzecchi i Márquez, que guanyava gratuïtament una altra plaça. Per darrere, mentre Pedro Acosta feia una gran sortida, que li va permetre acabar sisè; Enea Bastianini venia llançat, com sempre. Quatre Ducati Desmosedici, dos 2024 (Bagnaia i la Bèstia) i dos 2023 (Bezz i MM93), lideraven còmodament la carrera. Martín, que es va aixecar tot just acabar de caure, anava remuntant posicions, però es va haver de conformar amb la dècima plaça, que és la primera que no dona punts els dissabtes.

Quan Bagnaia, Bezzecchi, Márquez i Bastianini rodaven en temps semblants –tot i que la Bèstia semblava llançada a una nova remuntada i, si era necessari, avançaments suïcides com va fer a Martín a Misano 2–, Bezzecchi va cometre un error en una ajustada frenada i gairebé, gairebé, tira a terra el seu amic Bagnaia. Es va haver d’obrir molt en una corba de dretes, cosa que van aprofitar Márquez i Bastianini per assegurar-se el podi.