Márquez fa de ‘taxista’ de Bagnaia

Márquez fa de ‘taxista’ de Bagnaia
2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tot va ser molt espectacular el primer dia del Gran Premi d’Indonèsia, que aquest cap de setmana obre la gira asiàtica en el calorosíssim traçat de Mandalika. Tan espectacular com que fins a vuit pilots (Enea Bastianini, Jorge Martín, Franco Morbidelli, Pecco Bagnaia, Marco Bezzecchi, Fabio Quartararo, Marc Márquez i Pedro Acosta) van rodar fent meravelles sobre la moto i protagonitzant salvades impressionants, especialment la d’MM93, que va evitar la caiguda quan la seva moto fregava l’asfalt amb una inclinació de 65 graus, per sota del rècord de la pista (1.29.978 minuts), que posseïa, sí, sí, Luca Marini (Honda).

Però, sens dubte, el més curiós, el més divertit, de la primera jornada a Indonèsia és que, per fi, després de molt de rebombori, els dos campioníssims de Ducati Corse del 2025, Bagnaia i el germà gran dels Márquez, van estrènyer les mans, les granotes, les motos i fins i tot fet el primer gran anunci de la unió perpetrada per l’enginyer Gigi Dall’Igna per a la temporada vinent. Va ser amb la imatge de Márquez fent de taxista, el remolcador, l’auxiliar del campió vigent, ja que el va empènyer fins al box quan l’italià es va quedar sense gasolina a l’acabar l’últim assaig.

És més, quan Bagnaia va fer el simulacre de sortida amb què solen acabar tots els entrenaments, es va adonar que s’havia quedat sense combustible i va aixecar la mà perquè cap col·lega xoqués amb ell. Quan va veure Márquez, li va demanar que l’arrossegués. El Marc va enganxar la seva Ducati 2023 a la impressionant Desmosedici 2024 de l’italià, que va col·locar la mà esquerra sobre la cuixa dreta del pilot de Cervera i es va deixar portar al box de l’equip Ducati Lenovo.

La tremenda ‘salvada’

Notícies relacionades

"Bé, aquesta ha sigut la imatge morbosa, ¿no? Per a mi la imatge del dia ha sigut la tremenda salvada que he fet, perquè feia molt de temps que no en protagonitzava una de tan bèstia", va comentar Márquez a Motorsport.com a l’acabar el dia. "Abans deien que la meva Honda tenia un sistema anticaigudes i, pel que veig, Ducati també ha perfeccionat el seu. És més, aquesta vegada, tot i que m’he destrossat la granota al genoll dret, ni tan sols he hagut de donar el cop de gas final que sempre donava amb l’Honda".

"Sobre fer de taxista, la veritat és que he vist que Pecco aixecava la mà i l’he esperat. I, sí, entenc que sigui una imatge morbosa, però, quan creues la línia de meta, la rivalitat queda en segon pla. No és agradable, amb l’horrible calor que fa, quedar-se tirat al mig de la pista durant una bona estona." Bagnaia, mentrestant, va fer gala de bon humor. "Li agraeixo al Marc el gest. Miraré de trobar un adhesiu de taxi per regalar-l’hi".