Sorteig favorable per al Barça en l’inici de la Champions

Les jugadores de Pere Romeu tindran com a principal oponent el Manchester City. El St. Pölten, d’Àustria, i el Hammarby, de Suècia, completen el grup.

Sorteig favorable per al Barça en l’inici de la Champions
2
Es llegeix en minuts
Laia Bonals
Laia Bonals

Redactora d'esports

Especialista en Esport femení

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça afronta amb tranquil·litat l’inici de la Champions. L’equip dirigit per Pere Romeu va sortir del sorteig d’ahir amb un grup assequible, a diferència del Reial Madrid, que veu com se li torna a complicar l’etapa europea ja des de l’inici de la competició. Amb diferent sort, per tant, els dos equips espanyols començaran la segona setmana d’octubre el camí cap a l’estadi José Alvalade, a Lisboa, on se celebrarà la final d’enguany a finals de maig. El conjunt blaugrana vol revalidar el títol i ampliar la seva llegenda amb el que seria el seu quart trofeu europeu.

Per això, l’inici del camí culer no es preveu tumultuós. Les blaugrana compartiran el grup D amb el Manchester City, el SKN St. Pölten d’Àustria i el Hammarby de Suècia. El rival més fort serà el City. Les angleses s’han reforçat amb grans futbolistes en aquest mercat d’estiu, com Vivianne Miedema. La davantera neerlandesa aterra a l’equip citizen, que vol recompondre’s de la seva eliminació la temporada passada davant el Reial Madrid i parteix com l’altre favorit del grup per passar a quarts de final.

Entre els 16 millors

Mentrestant, el St. Pölten ha tornat al sorteig després de tres temporades d’absència. L’equip austríac va trigar set intents en assolir els antics vuitens de final en la temporada 2020/21, però ara està entre els 16 millors per quarta vegada en cinc temporades. El Hammarby és debutant. En la primera eliminatòria europea de la seva història, el conjunt suec va eliminar el Benfica, finalista de quarts la temporada passada, malgrat perdre el primer partit a casa. Cap equip havia remuntat abans un desavantatge en l’anada en una eliminatòria de la Lliga de Campions femenina. Sens dubte, es presenta com una de les grans sorpreses de l’edició d’aquest any i el seu projecte promet.

Notícies relacionades

"Ens ha tocat el Manchester City, que ens posarà les coses molt difícils", confessava el tècnic del Barça, Pere Romeu, en conèixer els quadres després del sorteig. "Serà un grup exigent com sempre ho és la Champions. Comença una nova realitat, una nova Champions, i cada partit anirà de detalls per aconseguir la victòria. Nosaltres farem el màxim possible per continuar donant alegries", afegia l’entrenador, que s’estrena aquesta temporada a la banqueta del Barça, flamant campió de la competició.

El Reial Madrid, mentrestant, no va tenir tanta fortuna en el sorteig d’ahir. A les blanques els espera un camí molt menys plàcid amb el seu retrobament contra el Chelsea, rival del Barça en les semifinals de l’edició passada, a més dels partits contra el Twente neerlandès i el Celtic escocès. El Reial Madrid va accedir a la fase de grups després d’eliminar l’Sporting de Lisboa. Aquest any no jugarà a la Champions el PSG, semifinalista l’any passat, eliminat per la Juventus.