El vell Madrid desafia l’Atlètic amb els focus sobre Vinícius

Sense el lesionat Mbappé, l’equip de Carlo Ancelotti torna a l’escenari de les seves dues últimes derrotes, on el racisme amenaça d’erigir-se en protagonista un cop més.

El vell Madrid desafia l’Atlètic amb els focus sobre Vinícius
2
Es llegeix en minuts
SERGIO RODRÍGUEZ VIÑAS

Fa avui un any i cinc dies, 39 jornades des llavors, el Reial Madrid perdia l’últim partit de Lliga fins ara. Va ser a l’estadi Metropolitano contra l’Atlètic de Madrid, l’únic equip que el va guanyar en tota la temporada, ja que també ho va fer després a la Copa del Rei. Aquell dia, Vinícius no va participar per lesió, com li passarà a Mbappé aquesta nit (21.00 hores), però va ser desgraciat protagonista. Perquè el brasiler, per a derrota de la societat, sempre ho és al Metropolitano.

Aquell dia va ser una nena negra, que portava la samarreta del seu ídol blanc, la que va rebre l’odi dels radicals de l’Atlètic. En una altra ocasió anterior, el derbi va venir precedit per l’aparició d’un ninot amb la samarreta de Vinícius penjat d’un pont de Madrid. Un altre dia diferent, es va cantar "Vinícius, ximpanzé". Plou tant sobre mullat que la Lliga va haver de reclamar ahir la "detenció immediata" dels que, ara, han instigat una campanya racista perquè els ultres de l’Atlètic vagin al derbi d’aquesta nit amb mascareta, per d’aquesta manera poder insultar el brasiler sense poder ser identificats.

Vinícius, Vinícius i més Vinícius. Hauria de ser només un partit de futbol, un dels grans, però no pot ser-ho. Almenys a priori, tant de bo sí que ho sigui aquesta nit. Tot això en una setmana en què la Justícia ha donat a conèixer la segona sentència penal contra el racisme en el futbol de la història d’Espanya. En les dues ocasions, amb el 7 blanc com a víctima, aquesta vegada al costat de l’ex del Vila-real, Samu Chukwueze.

El Metropolitano assistirà avui al primer gran partit del seu nou projecte, amb Julián Álvarez, Sorloth, Gallagher i Le Normand mirant d’inaugurar una nova pàgina daurada de la pròspera era Simeone. També comprovarà la capacitat de resiliència del vell Madrid que, sense poder comptar amb el lesionat Mbappé, presentarà un onze gairebé calcat al de la temporada passada, amb l’excepció de Toni Kroos, tan enyorat.

Vinícius, sempre Vinícius. Com va explicar aquest diari, tant Ancelotti com el club estan ja perdent la paciència amb el davanter per la seva actitud al camp. Tres grogues per desconsideració a l’àrbitre i una expulsió perdonada per idèntic motiu contra l’Alabès estan provocant que el vas vessi.

Notícies relacionades

Pilota d’Or

La seva qualitat és inqüestionable, com segurament reflectirà la Pilota d’Or que s’entregarà el mes que ve, però les actituds i declaracions (com el suggeriment que potser el Mundial 2030 no s’hauria de celebrar a Espanya) exasperen ja als alts caps blancs, els portaveus mediàtics del qual comencen a enviar-lo evidents encàrrecs de què fa temps que es passa de frenada. Que li faci ullets als cants de sirena arribats de l’Aràbia Saudita tampoc hi ajuda.

Temes:

Focus